RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover at Tøyen skal skinne


 
  Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Arbeiderpartiet vil at Tøyen skal skinne. Kommer de i posisjon skal det skje raskt også.

TØYEN: – Jeg har jo faktisk vært mye på Tøyen da jeg var ung, og jeg husker det som et veldig trygt og fint sted å oppholde seg, sier Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, Libe Rieber-Mohn.

Men etter flere år med stilstand, nedleggelser og det man omtaler som «uønsket aktivitet» i området rundt senteret har Tøyen blitt et område med sterkt behov for opprustning. Det er da også befestet i gjentatte bystyrevedtak, men likevel er senteret fortsatt preget av tomme lokaler og lite liv.

LES OGSÅ: Tøyensenteret – hva skjer?

LES OGSÅ: Tøyensenteret trenger ikke å likne alle andre sentre

Enstemmig om opprusting

Det vil Ap endre på, og en enstemmig programkomité står nå bak forslaget om å ruste opp og utvikle Tøyen med omkringliggende områder. Dette inkluderer Tøyen kulturpark, og Universitetes område, i tillegg til selve senteret.

– Det viktigste er at vi får fortgang i de vedtakene som allerede ligger der. Vi ønsker å stimulere til både næringsliv, kulturliv og boligutbygging, sier stortingsrepresentant, Håkon Haugli (Ap).

HANS CHRISTIAN LILLEHAGEN (AP):  Vi må tenke stort om Tøyen

Både Haugli, Rieber-Mohn og BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen mener det er viktig å få med nærmiljøet på råd, samtidig som de mener økte åpningstider på biblioteket, oppgradering av t-banestasjonen og et bredt samarbeid mellom stat, kommune og private aktører er løsningen til å gjøre Tøyen til et attraktivt område.

For å få til dette trenger man en kombinasjon av langsiktige planer og strakstiltak, mener Ap, og peker på nærmiljøkonferansen for et par år tilbake, der blant annet forsøplingsproblemet på Tøyen ble ryddet opp i.

KNUT EVEN LINDSJØRN (SV):  Jeg er optimistisk på vegne av Tøyen

LES OGSÅ: Tøyen på tegnebrettet

Lover oppgradering

– Jeg kjenner meg jo igjen i den beskrivelsen mange har av Tøyen, nemlig at det er behov for noe mer her, samtidig som Tøyen har noen veldig bra kvaliteter. Blant annet skal vi ta vare på det mangfoldet som er her og det at det her er plass til alle, sier Haugli.

Dersom Ap kommer i posisjon i Rådhuset etter valget til høsten vil de trolig sitte med flertall både på Stortinet, i Rådhuset og i bydelsutvalget. Det gjør det vanskelig å snike seg unna et løfte om at Tøyen skal skinne.

– Så dette er et valgløfte?

– Ja, det er relativt enkle grep som skal til for å løfte Tøyen, og de må vi ta. Her trengs politisk gjennomføringsvilje og det mangler i dag, sier Haugli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere