RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover bedre vilkår for barnehagene


LOVER BEDRING: Lokalpolitiker Hanne Eldby (SV) sier at AP/SV vil bedre situasjonen på enkelte områder i bydelens barnehager, nå som økonomien erblitt bedre.
ARKIVFOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN
LOVER BEDRING: Lokalpolitiker Hanne Eldby (SV) sier at AP/SV vil bedre situasjonen på enkelte områder i bydelens barnehager, nå som økonomien erblitt bedre. ARKIVFOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN
Torsdag vedtas østensjøbudsjettet for 2012, trolig med bedre vilkår for bydelens barnehager.

ØSTENSJØ: – Vi kommer til å gjøre om på et vedtak om at leieinntekter legges inn som inntektsforventning i barnehagenes budsjett. Vi vil også at barnehageansatte skal kunne ha møter på kveldstid, og vi ønsker å stoppe sammenslåing av styrerstillinger, sier Hanne Eldby (SV) i Østensjø bydelsutvalg (BU).

LES OGSÅ: Udramatisk østensjøbudsjett

Leieinntekter ble kutt

De kommunale barnehagene i bydelen kan leies ut til bursdager og andre arrangementer, men inntektene er blitt brukt annerledes en BU trodde.

– Vi trodde leieinntektene skulle gå til en fellespott i bydelen, men i realiteten er de blitt lagt inn som forventet inntekt i barnehagenes driftsbudsjett. Det betyr at de barnehagene som ikke har leid ut så mye som forventet, har fått mindre penger å rutte med. Dette gjelder de fleste barnehagene, sier Eldby.

Hun sier at AP/SV-flertallet i BU vil gjøre om på dette.

– Det var ikke meningen at barnehagebudsjettene skulle blir redusert på grunn av dette. Nå forandrer vi ordningen, så barnehagene skal vite hva de har å forholde seg til, sier Eldby.

– Vi vil at halvparten av inntektene skal gå til en fellespott for barnehagene, og at de kan beholde den andre halvparten selv.

Ja til overtid

Eldby sier at AP/SV også vil legge inn overtidsbetaling for barnehageansatte, så de kan ha personalmøter på kveldstid.

– Det er vanskelig å ha dette på dagtid. Vi gikk med på å kutte det ut i fjor på grunn av bydelens dårlige økonomi, men nå må barnehagene få mulighet til å samle alle ansatte på en gang igjen, sier Eldby.

Nei til styrersammenslåing

Eldby forteller at det i budsjettforslaget er lagt inn sammenslåing av styrerstillinger i barnehagene, men at AP/SV ønsker å stoppe dette.

– Vi ønsker en skikkelig gjennomgang av dette, for å sikre at lovverket følges. Inntil det er gjennomført vil vi stoppe styrersammenslåingene, sier Eldby.

LES OGSÅ: Nytt bydelsutvalg i Østensjø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere