RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bønn: Spesialkonsulent i Bydel Nordstrand, Jan Nordahl, lover at privatpersoner/foreninger som kan bidra til at gangstien fra Breidablikkveien til Nordstrandveien 17 blir ferdig, kan få benker, lyspunkter og avsatser med sitt navn på.
Bønn: Spesialkonsulent i Bydel Nordstrand, Jan Nordahl, lover at privatpersoner/foreninger som kan bidra til at gangstien fra Breidablikkveien til Nordstrandveien 17 blir ferdig, kan få benker, lyspunkter og avsatser med sitt navn på. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Lover benk og plakett til velgjører

Har du lyst på en plakett, en benk eller en avsats i din ære? En gangsti på Nordstrand trenger midler fra velgjører.

NORDSTRAND: Bystyret vedtok i år 2000 at en gangsti skulle anlegges mellom Breidablikkveien og Nordstrandveien. Dette bratte strekket har lenge hatt et skrikende behov for en gangsti, blant annet for skoleungdom som skal opp til Sæter.

Den planlagte stien skal gå langs tomtegrensen til Nordstrandveien 17, en tomt som ble kjøpt opp av kommunen. Bystyret vedtok selve reguleringen, men ikke finansieringen. Ansvaret ligger nå på bydelen.

Bydelen fikk milder til prosjektering, men mangler penger til selve anleggingen av stien.

Landskapsarkitekten anslo at det vil koste rundt 900.000 kroner å ferdigstille stien, uten at arbeidet har vært ute på anbud. Dette fordi henget er så bratt at det krever en del sikkerhetsforanstaltninger. Dermed har prosjektet ligget brakk i flere år, selv om alle tillatelser, tegninger og forprosjektering er i boks.

Krevende sti

– Alt er ferdig prosjektert, avgifter betalt både hit og dit, og hadde vi hatt penger hadde det bare vært å sette spaden i jorden. Men investeringsmidlene mangler - og er heller ikke gitt for 2012, opplyser Jan Nordahl, spesialkonsulent i Bydel Nordstrand.

– Hvis det hadde vært en relativt flat tomt, hadde vi vært ferdige for lengst, men denne tomten er bratt som et unnarenn. Det må gjøres ordentlig, vi kan ikke risikere at folk faller og slår seg. Derfor koster det penger, sier Nordahl.

Rik velgjører

Nordahl har tidligere henvendt seg til privatpersoner og foreninger i distriktet som kan tenke seg å bidra med en pengegave for å ferdigstille prosjektet. Nordstrands Vel har sagt seg villig til å bidra.

– Men det er for mye penger til at en velforening kan ta hele regningen. Er det noen velbeslåtte privatpersoner som kunne donere 100.000 hver, så kunne de gjerne få både benker, trappeavsatser og lyspunkter oppkalt etter seg, sier Nordahl og legger til:

– Jeg gleder meg til jeg kan stå her med et stort smil og fortelle at «nå kommer stien!».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere