Lover bot og bedring

Samferdselsbyråd Jøran Kallmyr

Samferdselsbyråd Jøran Kallmyr

Byråd Jøran Kallmyr vil gjøre sitt for å få åpnet Gulleråsen stasjon.

Gulleråsen: – Kollektivtransportproduksjon (KTP) må finne ut av dette. Jeg har hatt møter med både KTP og Ruter og bedt om at det må finnes en løsning for Gulleråsen stasjon som sikkerhetsmessig kan godtas av Jernbanetilsynet, sier Kallmyr.

Han påpeker at KTP står overfor store utfordringer når det gjelder flere av stasjonene langs Holmenkollbanen.

– Samtidig har jeg bedt KTP om å ta et møte med beboerne for å informere ordentlig om situasjonen rundt Gulleråsen stasjon. Jeg forstår at beboerne er forbannet på grunn av manglende informasjon, og det har jeg understreket overfor KTP. Det kan synes arrogant og det er til syvende og sist mitt ansvar, sier Kallmyr.

Han har fått en rekke henvendelser fra folk i området rundt Gulleråsen.

– Her har jeg også fått flere interessante innspill på hvordan man kan få til en midlertidig løsning. Ett av disse er å sette opp et rekkverk på perrongen og gjøre en eller to dører tilgjengelig for av og påstigning der avstanden mellom perrong og vogn ikke er for stor, sier byråden.

Han forteller at buss for bane også er under vurdering nå.

– Vi ser også på en løsning med å synkronisere T-baneavgangene slik at man kan gå på T-banen på Gulleråsen og gå av på neste stasjon mot Holmenkollen. Der kan man så ta første T-bane på vei nedover uten lang ventetid. Vi ser på flere muligheter og vil snart komme med en løsning, sier Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.