RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover fortsatt full barnehagedekning

Bydel Østensjø lover at de skal nå målet om å gi barnehageplass til alle innen utgangen av året.

Østensjø: Vi har en berettiget grunn til å tro at alle som i dag ikke har plass skal få det til høsten. Hvis det ikke er plasser til alle, så oppretter vi resten, lovet barnehagesjef Tommy Grotterød entusiastisk fra talerstolen under mandagens BU-møte i Bydel Østensjø.

Kriseløsninger

Tidligere på kvelden, under åpen halvtime, sto småbarnsmor Vivi Oppdal på talerstolen og fortalte bydelsutvalget at fem av syv i barselgruppen hennes fortsatt sto uten barnehageplass.

Vi har alle måttet finne kriseløsninger. Vi har levd i den tro at vi skal få plass fra august, men da vi kontaktet bestillerkontoret, fortalte de at 250 til 300 barn ikke får plass i år, sa Vivi Oppdal.

Vi har kommet veldig langt, og vi tror at køen skal bli kortere. Det er fint å få innspill fra folk som står på venteliste og vi er lei oss for at vi svikter når folk tror vi skal få det til. Jeg vil be folk om ikke å være tålmodige, det gjør at vi kan presse på overfor Omsorgsbygg, repliserte BU-Hanne Irene Eldby (SV)

Baby-boom

Da søknadsfristen gikk ut 1.mars, hadde Bydel Østensjø mottatt 941 søknader om barnehageplass. Av disse står 571 uten plass i dag. Til høsten frigjøres 500 barnehageplasser, og hvis man tar med i beregningen at 55 søkere oppgir at de ikke bor, eller har tenkt å flytte til bydelen, og at 75 søkere er 0-åringer hvor det vanligvis er mange som takker nei, mener bydelsadministrasjonen at det ser lovende ut for småbarnsforeldre.

Det er lett å forstå foreldre som vil ha barnehageplass. Det er en viss mulighet for at noen få kommer på venteliste, men disse vil få plass utover høsten, sa Tommy Grotterød.

Årsaken til at bydelen ikke klarer å oppnå de optimistiske lovnadene om full barnehagedekning innen mars 2007 er at det er født 154 flere barn enn beregnet og at bydelen har hatt større innflytting enn først antatt.

Både Høyre, FrP, Ap og SV ga honnør til bydelsadministrasjonen for arbeid som er lagt ned for å oppnå full barnehagedekning i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere