RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover kamp om Klemetsrudhallen


Ingrid Beate Opdal (folkeaksjonen for flerbrukshall på Mortensrud), Tahir Mahmood Salam (styreleder i Søndre Nordstrands muslimske senter), Elisabeth Bugge Berge (driftstyreleder Lofsrud skole), Kjell Petter Askerud (styremedlem KIL håndball), Robina Kauser, Bernt Ringvold (FAU-leder Lofsrud skole), Lene Johansen (FAU-styremedlem Lofsrud skole), Kjersti Skappel Price (verneombud Lofsrud skole)
Ingrid Beate Opdal (folkeaksjonen for flerbrukshall på Mortensrud), Tahir Mahmood Salam (styreleder i Søndre Nordstrands muslimske senter), Elisabeth Bugge Berge (driftstyreleder Lofsrud skole), Kjell Petter Askerud (styremedlem KIL håndball), Robina Kauser, Bernt Ringvold (FAU-leder Lofsrud skole), Lene Johansen (FAU-styremedlem Lofsrud skole), Kjersti Skappel Price (verneombud Lofsrud skole) Foto: Foto: Sanne Lier
Til tross for bymiljøetatens lovnader vil ikke Klemetsrudhallen stå klar til bruk ved skolestart. Nå ruster lokalsamfunnet opp til kamp for å få en ny flerbrukshall på Mortensrud.

MORTENSRUD: – Dette kommer ikke som noen overraskelse på noen av oss. Vi er vant til at arbeidet med en idrettshall på Mortensrud blir tilsidesatt, sier verneombud på Lofsrud skole, Kjersti Skappel Price.

Det var 21. november i fjor at Klemetsrudhallen ble erklært helsefarlig etter store funn av muggsopp, råte og kloakk. I mars sa Odd Bratteberg Bymiljøetaten til Nordstrands Blad at rehabiliteringen av Klemetsrudhallen skulle være ferdig til skolestart. Slik blir det derimot ikke. 

I slutten av mars bekreftet miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby i et svarbrev til Abdullah Alsabeegh (Ap) og Andreas Halse (Ap) at rehabliliteringen er utsatt.

Arbeidet  ble lagt ut på anbud 28. mars, med planlagt byggestart over påske. Nytt tidspunkt for åpning av hallen er i desember 2014.

– Den forsinkede rehabiliteringen er et ledd i rekken av skuffelser. Nå mobiliserer vi alle kreftene vi kan, sier Inger Beate Opdal i folkeaskjonen for ny flerbrukshall på Mortensrud.

Usikker fremtid

Som en konsekvens av at Klemetsrudhallen er stengt av, ble det besluttet at elevene ved Lofsrud ungdomsskole ikke lenger får bruke hallen til sine gymtimer. Skolen har derfor vært uten gymsal siden hallen ble stengt.

At rehabiliteringen nå er utsatt betyr at hallen tidligst kan benyttes av skolen etter juleferien i januar 2015.

Istedet for Klemetsrudhallen har elevene benyttet seg av plasthallen bak Senter Syd til sine gymtimer. Alsabeegh og Halse påpeker at også denne hallen har store mangler, og at dagens løsning derfor er langt fra optimal.

– Vi risikerer at barna våre står uten et sted å ha gym fra skolestart og frem til etter jul. Det vil resultere i at de ikke får den gymundervisningen de har krav på, sier driftstyreleder ved Lofsrud skole, Elisabeth Bugge Berge.

Hun sier folkeaksjonen opplever at politikerne ikke tar dem på alvor, og at de ikke har fått svar på sine henvendelser til kommunen.

– Vi får ingen beskjeder, det er ingen plan, og vi vet lite om hva som vil skje fremover. Jeg har ingen tro på at den nye datoen skal overholdes.

– Rehabilitering er en kortsiktig løsning

Til tross for at Klemetsrudhallen er betegnet som så helsefarlig at elevene ikke får bruke det til sin gymnastikkundervisning har den allikevel blitt holdt åpen på kveldstid for idrettsutøvere tilhørende Klemetsrud IL.

Opdal mener dagens situasjon utsetter foreldre og elever for et vanskelig paradoks.
 
Hallen er så falleferdig at barna våre nektes å ha gym der på dagtid, men om kvelden sender vi dem avgårde på håndballtrening. I ytterste konsekvens kan barna våre bli syke, sier hun.

Kjell Petter Askerud, styremedlem i KIL Håndball og medlem av folkeaskjonen, mener hallen er i uopprettelig forfatning, og at problemene bare vil vedvare i fremtiden.

– Det nytter ikke å bruke masse penger på å reparere en hall som uansett snart vil forfalle, men fordi vi aldri har blitt tatt på alvor står det nå en rekke utfordringer i kø. De bedriver brannslukking uten å tak i det virkelige problemet, sier han.

Nå etterlyser lokalsamfunnet handling, og ønsker seg en ny flerbrukshall på Mortensrud.

– Klemetsrudhallen er dokumentert helsefarlig, og selv om rehabiliteringen skulle bli en realitet har vi et akutt behov for en helheltig plan og en ny hall som ikke må rehabiliteres på nytt om noen få år, sier Bugge Berge.

– Må gjøres riktig

Byråd Guri Melby (V) avviser påstanden om at arbeidet med Klemetsrudhallen ikke har blitt behandlet med alvor.

– Dersom noen har opplevd at deres forespørsler ikke har blitt besvart beklager jeg dette. Min erfaring er at dette er en sak som har stått på dagsorden helt siden 2011, og som i stor grad har blitt prioritert, sier Melby.

Hun mener det er fullt forsvarlig at hallen benyttes av Klemetsrud IL, til tross for at hovedvernombudet stenge av for elever fra Lofsrud.

– I motsetning til hovedvernombudets prøver konkluderte de uavhengige prøvene som ble sendt til byrådsoverlegen med at det ikke var grunn for stenging av hallen. Vi forholder oss derfor til at hallen ikke er helsefarlig for idrettsutøverne som oppholder seg der på kveldstid, opplyser hun.

Hun mener en fremskynding av åpningen ville vært uansvarlig, og sier man nå må jobbe for å finne gode løsninger for skoleelvene ved Lofsrud.

Melby er opptatt av at utbedringene av Klemetsrudhallen på skje på riktig måte, og at det er helt nødvendig uavhengig av om Mortensrud får en ny flerbrukshall i fremtiden.

– Rehabiliteringen av Klemetsrudhallen haster, og er uansett nødvendig for å tilby et godt og tilgjengelig tilbud til befolkningen på Mortensrud. Det viktigste for oss er at arbeidet som blir gjort er skikkelig og tilfredstillende, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere