Lover musikalsk potpurri

GT-koret holder festforestilling i Fellesskapshuset på Abildsø førstkommende lørdag klokken 15.

GT-koret holder festforestilling i Fellesskapshuset på Abildsø førstkommende lørdag klokken 15.

GT-koret inviterer til Musikal Maskerade førstkommende lørdag.

ABILDSØ: GT-koret ble etablert i 1962 og består av elever fra Godlia og Trasop skole. Koret har om lag 50 korister hvorav fem er gutter.

– Det er et flott kor med mange ulike nasjonaliteter, forteller Terje Telle, dirigent gjennom fem år. Telle har tidligere dirigert både Holmlia og Lambertseter skolekor.

Musikkteater

Gjennom nesten et halvt århundre har det lokale koret variert i størrelse.

– Vi er glade for at vi nå har så mange medlemmer. Musikkstilen har også variert gjennom årene. Jeg vet at det i sin tid var mye operette, forteller Telle og legger til:

– De siste 20 årene har det vært satset på en årlig musikkteaterforestilling. Med kormusikken som hovedfokus selvsagt.

Førstkommende lørdag, den 18. april, holder GT-koret sin årlige musikkteaterforestilling i Fellesskapshuset på Abildsø.

Plass til mange

Forestillingen blir en potpurri av ulike musikaler og har fått tittelen Musikal Maskerade.

– Vi har satt sammen et program fra ulike musikaler. Barna er alltid med på å påvirke forestillingen. De er med på å plukke ut sanger, de skriver tekst til forestillingen og er med på å lage scenen, forteller Telle. Publikum får høre sanger fra blant annet Les Misérables, Cats, Sound of Music og Cabaret.

Det flotte lokalet på Abildsø kan ta imot 700 publikummere så nå håper koret at folk i nærmiljøet tar turen innom for å få med seg konserten.

– Vi har to-tre forestillinger hvert år, og de er vanligvis godt besøkt. Vi er heldige sånn, vi har et stort fast klientell tilknyttet koret, sier dirigenten og skryter av koret sitt:

– De er kjempeflinke og det er gøy å jobbe med dem. De våger å prøve, de tør å ta sjanser, sier Telle og lover en feiende flott forestilling på lørdag. Forestillingen begynner klokken 15 i Fellesskapshuset på Abildsø og varer cirka en time.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.