RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover ny bane til Ready


FOTBALL OG BANDY: Marius Gisvold og Odd Einar Dørum kjemper for at grusbanen i bakgrunnen skal få kunstgress og kunstis.
FOTBALL OG BANDY: Marius Gisvold og Odd Einar Dørum kjemper for at grusbanen i bakgrunnen skal få kunstgress og kunstis. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
Ready trenger ny kunstgress-/kunstisbane. Odd Einar Dørum (V) lover å følge opp.

GRESSBANEN: – Nå vil vi oppgradere den gamle, historiske grusbanen. Ready er tallmessig Norges største bandyklubb med sine 450 spillere. Med sine 700 fotballspillere er Ready også en av de store fotballklubbene. Vi har altfor liten plass og behovet er stort sommer som vinter, sier Marius Gisvold, som har vært aktiv i klubben siden 1996 med ulike verv.

Del på Facebook

Han har blant annet vært styreleder i fotballavdelingen, leder av Sportslig Utvalg, trener for ulike lag og er i dag oppmann for A-laget i fotball og trener for jenter 2000.

Rene lotteriet

– Med et kombinasjonsanlegg kan vi blant annet legge til rette for en lengre vintersesong. I dag er det rene lotteriet hvor lenge vi kan gå på skøyter med manuell vanning. Det ender med at vi må dele opp den kunstfrosne banen i seks til åtte biter for at alle skal få trent litt. Samtidig vil en oppgradering til kunstgressbane gi et løft for hele fotballgruppa, sier Gisvold.

– Grunnen til at Venstre engasjerer seg er at det ligger en historie bak, sier Venstres ordførerkandidat, Odd Einar Dørum.

Dørum forteller at han som justisminister for ni år siden fikk en telefon fra en engasjert Marius Gisvold.

– Det var fra en mann som brenner for breddeidrett og barns oppvekstvilkår. Marius mente at Venstres teori nå måtte bli god praksis og ba om et møte. Jeg ble interessert i hva denne mannen ville si og spurte om han kunne møte klokken 07.15 på mitt kontor dagen etter, sammen med Ola Elvestuen og Trine Skei Grande. Der fikk vi en grundig innføring i betydningen av å legge til rette for breddeidrettsanlegg i Oslo generelt og i Oslo vest spesielt, som gjennom mange år hadde vært underprioritert, sier Dørum.

Nytt perspektiv

– Som menig medlem i Venstre har jeg siden hatt en systematisk dialog med Venstres bystyregruppe med hensyn til idrettsanlegg over kommunens budsjett, sier Gisvold.

– Marius er kunnskapsrik og bruker fritiden til frivillig innsats. Han gjorde oss oppmerksom på at byen trengte en systematisk utvikling av idrettsanlegg. Gjennom han fikk vi et nytt perspektiv på breddeidretten, sier Dørum, som viser til at Oslo vest de siste årene har fått et løft på anleggsfronten.

Vår tur

– Vi trenger 12 millioner kroner for å få til et nytt kombinasjonsanlegg. Vi er så heldige at vi har frysekapasitet og prepareringsmaskiner. Vi var prioritert på Idrettens samarbeidsutvalgs liste, men aksepterte at Bogstad Vinterparadis måtte realiseres. Nå er det vår tur, sier Gisvold.

– Venstre har forpliktet seg til å prioritere å realisere fase 2 på denne banen. Det står nå i vårt program. For oss handler det om å drive frem prosjekter på en systematisk måte, sier Dørum.

– Vi har en høy konsentrasjon av barn og et stort foreldreengasjement. Vi gjør dette fordi vi synes det er gøy, men det er trist når vi ikke kan drive så mye vi kan. Jeg har for øvrig ingen politiske ambisjoner, men har rettet meg mot et parti som har vist evne og vilje til å ta breddeidretten på alvor, sier Gisvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere