Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover rampe, men ikke do

FORTVILET: Mattias Dröschmeister i United Bakeries vil heller stenge kafeen, enn å bygge toalett. FOTO: IVAR BRYNILDSEN.
FORTVILET: Mattias Dröschmeister i United Bakeries vil heller stenge kafeen, enn å bygge toalett. FOTO: IVAR BRYNILDSEN.
– Vi skal lage rampe. Men toalett har vi ingen løsning på. Her er rett og slett ikke plass, sier prosjektleder Mattias Dröschmeister i United Bakeries

ADAMSTUEN: – Vi føler oss litt uheldige. Det oppleves som om bydelen her har valgt seg ut oss som prøvesten i en prinsippsak. La Sosta drev i de samme lokalene i ti år med mange sitteplasser uten tillatelse, og uten toalett. Så kommer vi inn og søker om bruksendring. Vi er en seriøs kjede og ønsker å gjøre ting etter boken. Og så får vi nei. Kravene til rullestolrampe har vi full forståelse for, og den saken lar seg løse. Men kravene til toalett for våre kunder er langt vanskeligere. Lokalet er på bare 36 kvadratmeter. Vi er først og fremst et bakeriutsalg, men ønsker også å kunne tilby noen sitteplasser. Vi ser at nabolaget setter pris på oss allerede, sier Mattias Dröschmeister. Han har forståelse for bydelsdirektørens fokus på kundetoaletter.

– I de andre fem lokalene våre rundt i Oslo har vi kundetoaletter. Men de er vesentlig større, og med mye mer kafépreg. Vi er opptatt av å tilby våre gjester en god opplevelse, og det innbefatter absolutt gode toaletter for alle. Men her ser vi ingen praktisk løsning på problemet.

– Dersom kravet om kundetoalett er absolutt, så må vi heller droppe tanken om noen ekstra serveringsplasser. Det synes vi er synd. Som sagt er ikke servering av kunder på stedet vårt hovedkonsept, og vi kan klare oss uten disse plassene. Men beliggenheten er så fin, med utsikt rett mot haugen. F eks en benk langs fasaden ville vært hyggelig for mange som ønsker å ta seg kaffe og en bolle i nabolaget, tror Mattias Dröschmeister.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!