RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover ridehusavklaring i år


Oddmund Graham (t.v.) og Beate Solberg vil ha en rask avgjørelse fra kommunen, og er glade for initiativet fra Bård Folke Fredriksen (H), Mazyar Keshvan (Frp), Aud Kvalbein (Krf) og Ola Elvestuen (V). Her står de foran plasthallen som rideklubben vil gjøre om til et permanent ridehus. FOTO: SARA SÆGROV RUUD
Oddmund Graham (t.v.) og Beate Solberg vil ha en rask avgjørelse fra kommunen, og er glade for initiativet fra Bård Folke Fredriksen (H), Mazyar Keshvan (Frp), Aud Kvalbein (Krf) og Ola Elvestuen (V). Her står de foran plasthallen som rideklubben vil gjøre om til et permanent ridehus. FOTO: SARA SÆGROV RUUD
Byrådspartiene sammen med KrF og Venstre, lover en avklaring for ridehuset på Lofsrud i løpet av dette året.

LOFSRUD: Nordstrands Blad har over mange år fortalt om Søndre Nordstrand Rideklubbs 12 år lange kamp for å få reist et ridehus på Lofsrud gård.

Når byrådspartiene Høyre og Fremskrittspartiet sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti krevet at byrådet i løpet av året sørger for en avklaring i ridehussaken på Lofsrud (se ramme), står likevel ikke jubelen i taket på Lofsrud gård.

Frivillige slitere jobbet lenge for å få reist et ridehus med stall sør for gården. Dette prosjektet er nå skrinlagt fordi, selv om tomten er regulert til ridehus, kommer det i konflikt med en eventuell plassering av et biobrenselanlegg like i nærheten.

Søker nå

Nå satser klubben på å få omgjort en midlertidig plasthall til permanent ridehus, og samme dag som rideklubben sender inn søknad om rammetillatelse får de besøk av fire utålmodige oslopolitikere som ønsker å hjelpe klubben.

- Ingenting har skjedd på halvannet år, konstaterer Ola Elvestuen (V).

Alt i 2005 bevilget bystyret 1,5 millioner kroner til ridehuset, og så fikk klubben en tilsvarende sum spillemidler til hallen. Problemet er at disse pengene får klubben bare beholde hvis de blir brukt i 2009.

Noe må skje

- Klubben har spart opp 1 million selv til ny hall. Det er nok ikke så mange idrettsforeninger som har sånne summer på bok, supplerer Oddmund Graham i rideklubben.

Han ønsker klare svar, og håper politikerne nå kan sørge for fortgang i saken.

- Jeg er i hvert fall utålmodig. Nå må denne hallen bare opp, sier varaordfører Aud Kvalbein (KrF).

Rideklubben ville nok helst stukket spaden i jorda i går. Men området der den midlertidige ridehallen står, er ikke regulert til ridehus, men friområde.

På den andre side er verken idrettsanleggene Valhall og Voldsløkka regulert til idrettsformål, selv om det er det som faktisk skjer på disse tomtene.

- Vi får håpe det er mulig at dere kan få en dispensasjon eller at ridehuset kan defineres som et tiltak i friområdet. Men vi kan ikke hoppe bukk over plan- og bygningsloven. Nå må byrådet sørge for fremdrift i saken, sier Ola Elvestuen (V).

Vanskelige forhold

Budsjettkameratene sier de håper rideklubben slipper å omregulere tomten de ønsker det nye ridehuset på, fordi det er en langvarig prosess.

- Nå gjelder det virkelig at dere ikke mister disse pengene. Vi vil be om en sak, og herunder en avklaring, sier Bård Folke Fredriksen (H).

Rideklubben ønsker å utvide tilbudene sine, men plasthallen gjør det vanskelig å ha like gode tilbud året rundt. Snø som løsner på taket skremmer hestene, og flere har falt av hestene sine i hallen.

LES OGSÅ: Nytt forslag til permanent ridehus

Likeså blir dyrene skremt av spengningsarbeidene som skjer på og ved Klemetsrudanlegget.

- Heldigvis har dette avtatt litt i det siste, sier fungerende leder i rideklubben, Beate Solberg.

Rideklubben ønsker å gi trygge tilbud både til små og store.

- Jeg er ikke sikker på om dette forslaget hjelper oss i det hele tatt. Men det som er sikkert er at hvis vi ikke kommer videre vil det ikke være noe drift her mer. Anleggene våre er totalt nedslitte, sier hun videre.

- Får være grenser

- Hva skjer hvis dere får nei på denne søknaden og må søke om å få føre opp ridehuset på den opprinnelige ridehustomta?

- Får vi ikke nå bygge på plasthalltomta vil vi miste de 3 millionene i offentlig støtte. Da må vi starte helt på ny, med ny prosess for tillatelser og pengesøknader. Det må vel være grenser for hva kommunen krever fra frivillige i en idrettsklubb? spør Oddmund Graham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere