RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover ryddesjau


Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om de dårlige boforholdene i leilighetene som Nordisk eiendomsforretning AS leier ut i Stovner senter 1 (Arkivfoto).
Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om de dårlige boforholdene i leilighetene som Nordisk eiendomsforretning AS leier ut i Stovner senter 1 (Arkivfoto).
Som største eierpart i Sameiet Stovner senter vil Steen og Strøm ta initiativ til økonomisk opprydding.

STOVNER: Nordisk eiendomsforretning AS skylder nemlig to millioner kroner til sameiet etter at de ikke har betalt fellesutgifter. Det forteller seksjonseier i sameiet Nadeem Malik.

Jeg måtte gå rettens vei for å få til et sameiemøte i november i fjor. På sameiemøtet fant vi ut at regnskapet ikke kunne godkjennes fordi de skyldte to millioner kroner. Det har tatt altfor lang tid å rydde opp i dette, sier han.

Nordisk eiendomsforretning AS har vært regnskapsfører for sameiet, som består av 239 boligseksjoner, hvorav 200 er deres. Stovner senter ved Steen og Strøm er også med som største eierpart, og er dermed i posisjon til å pålegge sameiet endringer.

Ny regnskapsfører, revisor og styre

Regionssjef i Steen og Strøm og styremedlem i sameiet Geir Magne Tallaksen forteller at oppryddingen nå er i gang.

Vi har tatt initiativ til å rydde i de uryddige forholdene i sameiet. Vi har sett at det er nødvendig å skille regnskapsføringen fra Nordisk, sier han.

Det betyr ny regnskapsfører, revisor og styre. Regnskapet for fjoråret skal gjennomgås på nytt.

Vi vil innkalle til ekstraordinært styremøte så snart vi har ny regnskapsfører og revisor på plass. Vi er nødt til å forholde oss til norsk lov og holde orden i sysakene, sier Tallaksen. Han vil ikke kommentere hvor mye Nordisk eiendomsforretning AS skylder sameiet.

Vi prøver nå å føre en god dialog med alle parter. Tvang synes vi ikke noe om, men vi har likevel dette som et ris bak speilet, sier Tallaksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere