RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover tungtransportnett

Statsråd Liv Signe Navarsete lover å sette i gang arbeidet med et eget tungtransportnett for Groruddalen. Kjempepositive signaler, sier en fornøyd byråd Grete Horntvedt.

GRORUDDALEN: Dermed signaliserer regjeringen støtte til Arbeiderpartiets 6-punkts plan som før sommeren ble vedtatt i forbindelse med ny godsterminal på Nyland syd. Statsråden lovte tungtransportnettet under en befaring i Groruddalen nå i sommer. Der fikk hun innblikk i de mange utfordringene på samferdselssiden i Groruddalen.

Tungtransportnett

Statsråden fortalte at man nå setter igang planleggingen av nettet som skal hindre at lastebiler og trailere kjører gjennom boligområdene. Et slikt nett finnes allerede i Stockholm og andre byer i Europa, men altså ikke i Norge.
- Vi skal få fram en skikkelig plan på dette. Her er det mange hensyn å ta, for Groruddalen er et veldig komplisert område. Vi venter nå på et initiativ fra byrådet, sa Liv Signe Navarsete. Byråd Grete Horntvedt lover å plukke opp ballen etter at Ap fikk flertallet med seg på "miljøpakken".
- Det kan bety at lastebiler må kjøre alternative veier og det kan bli forbudt å kjøre enkelte steder. Vi må se på hvor transporten skal gå, slik at vi sprer belastningen. Hvor lønner det seg å kjøre for min vogn? Ja, Oslo kommune skal bidra her, understreket Horntvedt.
Byråden var svært fornøyd med signalene fra Navarsete.
- Hun tok seg god tid og kvitterer ut så raskt. Det er godt levert, sa Horntvedt.

Glad for Nyland Syd

Samferdselsstatsråden fikk også en orientering om utbygging av Alnabruterminalen. Den skal stå ferdig utbygd i 2008, og blir Nord-Europas mest miljøvennlige godsterminal. Hun roser Oslo bystyre sitt flertallsvedtak om å si ja til ytterlige utbygging på området.
- Jeg er veldig glad for vedtaket om Nyland syd. Det er viktig å få en satsning på Alnabruterminalen, navet for godstransporten. Dette var et fremtidsrettet vedtak, skrøt Navarsete.

Jernbanen utvikles

Statsråden ble satt inn i planen om en ny stasjonsby på Breivoll, hvor Alnaelva renner forbi. Planene ligger imidlertid et stykke inn i fremtiden.
- Det er et interessant prosjekt, men foreløpig er det ikke prioritert fra vår side, sa utviklingssjef Øyvind Rørslett i Jernbaneverket.
- Men det er stor interesse fra næringslivet og grunneierne, la byråden til.
Turen gikk innom Stubberudfeltet hvor Oslo kommune ønsker at Posten etablerer sitt nye gods- og brevsenter. Etter innsigelsen mot Robsrudplanene, ligger saken i Miljøverndepartementet.
- Jeg sier ikke mer om den saken nå, sa Navarsete.
Jernbaneverket orienterte om utvikling av Grorud stasjon hvor det er stort potensial for flere pendlere. Her skal Alnaelva åpnes, og det lages en blågrønn parkgate.
- Dette kan bli et knutepunkt for buss i Groruddalen. Skøyenpendlerne kan vinne mye tid på å ta toget herfra, sa Rørslett.
Oslo Sporveier presenterte utbyggingsplaner på Linderud t-banestasjon. Stasjonen skal åpnes og gjøres mer tilgjengelig for de reisende. Navarsete fortalte pressen at hun syntes besøket i Groruddalen var matnyttig.
- Jeg fikk et bedre inntrykk av sammenhengene. Nå er det etablert et veldig godt samarbeid mellom kommunen og staten og klimaet virker veldig godt, sa samferdselsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere