RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover vold, sex og blod

Kattateatret 2011 er ikke for sarte sjeler.

St. Hanshaugen: – Etter to år med kostymedrama fra 1700- og 1800-tallet, ville vi ha noe nytt og overraskende. I år er det klart for splatterteater, forteller teatersjef Jørgen Tresse.

Anmeldelse Kattateateret: Satset dristig, seiret stort

Valget falt på Ben Eltons Popcorn. I stykket følger vi hovedpersonen Bruce Delamitri, Hollywoods hotteste regissør, som lager filmer med store doser vold og sex.

– Plutselig havner han midt i et gisseldrama med to psykopatiske mordere inspirert av voldskulturen i Delamitris egne flmer. Det er et stykke som både har mye humor og betydelige politiske undertoner, forklarer teatersjef Ingrid Mikkelsen Semb.

LES ALT OM SKOLEREVY OG -TEATER I OSLO HER!

Aldersgrense 15 år

På grunn av stykkets karakter går de to teatersjefene ut med en anbefalt aldergrense på 15 år før premieren mandag 28. februar.

– Det er mye blod, sex og sterke scener, sier Tresse.

– Vi så kjapt etter de første gjennomføringene at dette er et veldig voldsomt stykke. Samtidig er det vanskelig å si noe hvor mye andre mennesker kan tåle, forklarer Mikkelsen Semb.

Hun innrømmer at forestillingen har bydd på litt uvanlige utfordringer.

Blodig alvor

– Vi har blant annet fått polititillatelse og sendt ut nabovarslel om skuddlyder fra scenen. I tillegg har vi brukt mange dager på kjøkkenet for å finne den beste mulige etterligningen av blod, ler hun.

Tresse forteller at med kriteriene billig, bra og avvaskbart blod, er sirup og konditorfarge det beste alternativet så langt.

Selv om de to teatersjefene har jobbet med forestillingen siden april i fjor, er det først den siste måneden at arbeidet virkelig har skutt fart med bygging av scene, rigging av utstyr og nærmest kontinuerlige gjennomkjøringer.

– Vi passer på at alle kommer seg hjem for å sove hver natt. Skuespillerne har jobbet utrolig bra godt anført av regissør Peter Lunga, så dette kommer til å bli bra, lover Mikkelsen Semb.

Tankevekkende

– Selv om jeg har sett siste scene uttallige ganger nå, så er den fortsatt like kul! Det sier ganske mye. Motsetningen mellom kunsteren som mener han formidler volden i samfunnet og morderne som mener de gjenlever Delamitris filmer, gjør at du sitter igjen med mange tanker også etter at sceneteppet er trukket for, istemmer Tresse.

LES ANMELDELSER AV OSLOS SKOLEREVYER OG -TEATER HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere