RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovlig på ubestemt tid

Bydelsutvalget vedtok torsdag å gjøre grafittiveggen på Hausmania til så kalt "lovligvegg" på ubestemt tid.

HAUSMANIA: Til tross for protester fra Høyre og FrP, sikret Venstre et flertall for at taggere og grafittimalere fritt fram kan bruke veggen på Hausmania.
I 2006 fikk samtlige bydeler i Oslo fullmakt av bystyret til selv å bestemme over sine egne vegger. Bydel Grünerløkka vedtok i juni 2006 at veggen på Hausmania skulle få en prøvetid på et år.
Når det nå var på tide å reforhandle lovligheten, var det duket for et blå-rødt skille i BU. Høyre og FrP ville forby gatekunst på veggen, fordi de hevder det har vært en smitteeffekt til de ikke-lovlige veggene i området.
Området rundt er tilgriset, og vi mener det er en nær sammenheng mellom lovlig og ulovlig tagging, sa BU-leder, Jens E. Lange (FrP), og får støtte fra høyeste hold i kommunen. For to uker siden skrev Østkantavisa at byrådsleder Erling Lae (H) gikk hardt ut mot lovligveggene, som han hevdet har ført til økt tagging også på ulovlige vegger.
Imidlertid ønsket de tre rød partiene i BU en bevaring av lovligveggen, og med Venstres stemme fikk de flertall. Fra ytterste venstrekant var det sogar ønske om mer.
Vi vil gjerne ha flere lovligvegger, for det kan bidra til å dra folk fra tagging og over til grafitti, sa Ragnar Leine (RV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere