RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovløst på Sentrum Scene


WASP entrer podiet torsdag kveld. FOTO: PROMO
WASP entrer podiet torsdag kveld. FOTO: PROMO Foto: FOTO: PROMO
White Anglo-Saxon Protestants, We Are Sexual Perverts, We Are So Perfect eller kort og godt Veps? Bandet WASP har aldri gitt noen god forklaring på sitt valg av navn.

OSLO: Torsdag spiller Blackie Lawless og kompani på Sentrum Scene.

Bassist/vokalist Lawless har siden midten av 70-tallet gjort sitt for å sjokkere amerikanske puritanister. The Parents Music Resource Center (PMRC) med Tipper Gore i spissen har satt WASP’ låt ”Animal (Fuck Like a Beast)” på sin liste “Filthy Fifteen”. Ei liste over de mest vulgære låter verden ikke har godt av å høre. Bedre reklame finnes knapt.

VIL DU VINNE BILLETTER? SEND OSS NAVNET DITT PÅ E-POST

Return To Babylon Tour

Det legendariske bandet, som har solgt mer enn 12 millioner album, kommer til Sentrum Scene som en del av turneen Return To Babylon Tour 2010. Som en oppfølger av 2009 plata Babylon.

Lawless har satt seg som mål å være de sinte tenåringers talsmann. Noe han fortsatt er, til tross for at han forlengst har godt over i de voksnes rekker.

Wild Child

WASP kjører sine sceneshow med blod, gørr og hodeskaller. Og de spiller garantert “I Wanna Be Somebody” og “Wild Child”. Fra den originale besetningen som startet opp i 1982 er det bare Lawless som er tilbake. Men så er det han som er bandets hjerte og hjerne. Han skriver låtene og er en særdeles energisk frontfigur.

Chris Holmes

Wasp har en imponerende lang liste over ex-medlemmer. Den mest kjente er gitarist Chris Holmes (83-90, 96-01). Holmes ble legendarisk i filmen “The Decline of Western Civilization II”. Der han bøtter han ned to vodkaflasker i løpet av et intervju. Om han sluttet, eller om han fikk sparken i 1990 er det vel delte meninger om. Fakta var uansett at han og Lawless hadde store samarbeidsproblemer mot slutten av turneen “The Headless children tour” (89-90). Men en rocker av rang. Det er han.

The Crimson Idol

Lista over gjesteartister som har kompet Blackie på hans plater er også imponerende, disse ga enkelte plater et solid løft. Bob Kulick (ex-kiss, ex-Meat Loaf) spritet opp WASP med sitt gitarspill fra 89-95. Blant annet på konsept albumet “The Crimson Idol”. Plata tok fem å spille inn og var opprinnelig ment å være Lawless’ solo-album. Men ble utgitt under WASP sin fane, og ble en stor suksess for bandet. Andre som har gitt WASP et løft er Lita Ford (The Runaways) og Ken Hensley (Uriah Heep).

Er du klar for en kveld med sagblader, blod og tungt lærkledde herrer? Da har du en gylden mulighet på torsdag 14. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere