*Nettavisen* Nyheter.

Lovpriser Bøler kirke

Kirke: Igjen skal en av våre nye, lokale kirker vurderes for sin arkitektur. 17. oktober kan Bøler kirke få Oslo bys arkitekturpris. FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN Foto: FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN

Mortensrud kirke ble æret og priset etter at den var ferdig for drøye ti år siden. Nå er det Bøler kirkes tur.

BØLER/RÅDHUSET: 17.oktober kunngjøres juryens dom. Da deles nemlig Oslo bys arkitekturpris for 2012 ut, og Bøler kirke er en av de tre kandidatene som står igjen i konkurransen. De kniver om heder med boliger i Parkveien 5 b-c og det nye bygget til Meteorologisk Institutt - Tallhall.Det er Hansen/Bjørndal Arkitekter AS og Trifolia Landskapsarkitekter DA som står bak dagens Bøler kirke. Den overtok etter den gamle, provisoriske kirken som langt fra var noe akitektonisk mesterverk..

Omtale

Om Bøler kirke heter det fra arrangørene :

«Bøler kirke er en bearbeidelse av vinnerprosjektet fra en åpen arkitektkonkurranse i 2004. Den ble vigslet sommeren 2011. Det har vært en intensjon å gi kirken en tydelig og markant identitet. Kirkeanlegget, som har en rektangulær hovedform, er lagt langs det fallende terrenget, godt integrert i landskapet og skjermet mot trafikk. Hovedportalen i østfløyen leder til et kirketorg som åpner seg mot naturen i vest. De viktigste funksjonene fremtrer som klart atskilte volumer forbundet gjennom en prosesjonsakse. Det er lagt til rette for rikelig lysinnslipp gjennom store glasspartier og bygget fremstår svært gjennomarbeidet og rikt på detaljer. Kirken er en bevisst blanding av «katedral» og arbeidskirke.

Pris

Men 17. oktober er det fest og pris som gjelder. Ordfører Fabian Stang deler ut prisen i Rådhuset kl. 12. De tre gjenstående kandidatene er på utstilling i Rådhusgalleriet fra kl. 08.30 samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.