RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løp eget maraton for kreftsaken


FØRST I MÅL: Her løper Nina Alette Eggerud først i mål. Bak henne kom flere mennesker som ble med henne underveis, blant annet spillere og ledere fra Manglerud Star ishockey. – De var høflige som lot meg løpe først i mål, smiler Nina Eggerud. Les mer på Nina sin side: www.mittbidrag.no/event/nina_prosjekt/Alle foto: Andreas Lindbæk
FØRST I MÅL: Her løper Nina Alette Eggerud først i mål. Bak henne kom flere mennesker som ble med henne underveis, blant annet spillere og ledere fra Manglerud Star ishockey. – De var høflige som lot meg løpe først i mål, smiler Nina Eggerud. Les mer på Nina sin side: www.mittbidrag.no/event/nina_prosjekt/Alle foto: Andreas Lindbæk
For litt over ett år siden ble Nina Alette Eggerud (44) kreftfri. Lørdag løp hun fra Ås til Manglerud for «Aktiv mot kreft».

MANGLERUD: – Dette er et eventyr, jubler Nina Eggerud da hun kom i mål ved Manglerud senter lørdag formiddag.

Da hadde hun og venninnen Gitte Højlo Christensen løpt 42 kilometer, hvor flere hundre slengte seg på underveis.

– Det var ikke planlagt, men det var mange som ble med underveis. Det var en trivelig og sprudlende gjeng. Selv om det var litt tungt i oppoverbakkene var det god stemning hele veien, smiler Nina Eggerud, som er født og oppvokst på Manglerud.

I fjor fikk hun sjokkbeskjeden at hun hadde fått nyrekreft, en beskjed hun unner ingen å få.

– Det var den verste beskjeden jeg har fått i hele mitt liv. Allerede i bilen på vei hjem fra sykehuset bestemte jeg meg for at denne kampen skulle jeg vinne, sier hun.

Vil bidra

Etter en operasjon, der hun fjernet den ene nyren, ble hun erklært kreftfri.

Men det har vært en lang og tøff prosess.

– For meg var det veldig tøft psykisk å få kreftdiagnosen. Løping er det som har hjulpet meg i den tøffe tiden. Gjennom løpingen fikk jeg bearbeidet vonde og skremmende tanker, puste inn frisk luft, nyte deilig natur og etterhvert få et større overskudd. I tillegg fikk jeg en drøm om å løpe maraton, sier hun.

I september løp hun Oslo Maraton, en stor personlig seier for henne. Men hun stoppet ikke der. Hun bestemte seg å gi noe tilbake til «Aktiv mot kreft». Derfor laget hun en side hvor man kan donere penger til kampen mot kreft.

Her kan du følge Nina Eggerud og donere penger til "Aktiv mot kreft"

Målet var å løpe fra Ås til Manglerud, en distanse på 42 kilometer, hvor hun ønsket å samle inn 100 kroner per kilometer. Etter lørdagens løp hadde hun samlet inn 1000 kroner per kilometer.

– Jeg har lyst til å bidra og dette var en fin måte å støtte de på. Det at det ble en så stor suksess er overveldende. Jeg må nesten gi det litt tid, slik det får synke inn, smiler hun.

Les også: Kreftsyk trener ledet laget til historiske triumfer

Imponert

En av de som ble med å løp en del av distansen var Jack Waitz, en idrettstrener og ektemann til avdøde løperdronningen Grete Waitz. Han var svært imponert over prestasjonen til Nina Eggerud.

– Dette er stort på mange måter. Hun løp 42 kilometer på vinterføre, relativt kort tid etter at hun ble friskmeldt. Slike tiltak skaper entusiasme og mange støtter opp, sier han.

Han håper at dette er noe som kan bli gjort hvert eneste år fremover.

– Dette er rørende. Det at så mange friske mennesker er med og støtter opp er helt fantastisk, sier Jack Waitz.

Neste år sikter Nina Eggerud seg inn på tre løp. Sentrumsløpet, Oslo Maraton og New York Maraton er løp hun ønsker å delta i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere