RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STARTSKUDD: Vålerenga var første skole ut i den lange løpeturen for jenter. 25. september stiller Team Long Run på Oslo Maraton.
STARTSKUDD: Vålerenga var første skole ut i den lange løpeturen for jenter. 25. september stiller Team Long Run på Oslo Maraton.

Løp for jentene

17 år gamle Isaac Lakpasiyoe fra Liberia tok ordet foran 7.-klassingene på Vålerenga skole. Og etterpå løp de for jentene.

VÅLERENGA: «Årets viktigste løpetur» kaller Plan Norge det. Plan Norge oppfordrer osloborgere til å bli med på løpeturen som skal bidre til å synliggjøre jenters situasjon over alt i verden.

Del på Facebook

Vålerengas 7.-klassinger var det første til å gjennomføre torsdag 15. september.

Samme dag lanserte bistandsorganisasjonen en egen app med navnet «The long run». Målet er en solidarisk løpetur gjennom 49 land – 58.248 kilometer.

Jentebølge

 

– Alle som er med å løpe viser at de støtter rettferdighet for jenter i fattige deler av verden, sier Ellen Høvik, seniorkommunikasjonsrådgiver i Plan Norge.

Målet med The Long Run er å spre kunnskap om jenters situasjon rundt i verden. Diskriminering av jenter er et av de største hindrene for utvikling.

Isaac talte jentenes sakAkkurat det var det 17 år gamle Isaac Lakpasiyoe fra Liberia tok til orde for da han holdt foredrag før løpestafetten på Vålerenga skole. Han er medlem av CAB Liberia (Childrens Advisory Board) som er UROs vennskapsorganisasjon. Isaac fortalte om jenter i Liberia, behovet for utdanning og CAB Liberias arbeid for likestilling for jenter i lokalsamfunnet.

Jentekampanjen er en årlig markering rundt en internasjonal Plan-rapport om jenters situasjon. Årets rapport har fått tittelen «So, What About The Boys?», og handler om at diskriminering av jenter ikke stoppes om ikke gutter og menn involveres i arbeidet for å stoppe det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere