RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løp fortest rett før bryllupet


REKORDDELTAKELSE: 290 deltakere deltok i årets utgave av Ryeløpet. Ingen var kjappere enn Øystein Sylta.
REKORDDELTAKELSE: 290 deltakere deltok i årets utgave av Ryeløpet. Ingen var kjappere enn Øystein Sylta. Foto: Foto: Oddvar Røsten/Spkl. Rye
Fire dager før sitt eget bryllup, knuste Øystein Sylta alle i Ryeløpet.

BYGDØY: Vidar-løperen Sylta vartet opp med både seier og løyperekord i den fem kilometer lange løypa i Kongeskogen på Bygdøy.Han var over 20 sekunder foran Eric Sjöqvist fra Enhörna IF. Fjorårsvinner Øystein Mørk ble henvist til tredjeplass, tross han forbedret egen tid med fem sekunder, melder SK Rye på sine nettsider.

Lørdag skal Sylta gifte seg med sin løperkjæreste Kjersti Karoline Danielsen. Og i bryllupet blir det motbakkeløp.

Høyt nivå

Klubbens regjerende stormester Marius Askautrud ble beste Rye-løper, og arrangørklubben tar årets resultater som et tegn på at det er høyt nivå i løpet.

– Vi har fått et veldig høyt nivå på Ryeløpet. Syltas seier viser at man må være i Norgestoppen for å gjøre det godt her, sier Martin Henrik Andresen, løpsarrangør i Sportsklubben Rye til klubbens nettsider.

Meritterte løpere

Øystein Sylta er for eksempel tidligere nordisk mester i terrengløp og norgesmester på 3000 meter hinder. Mannen han slo, Sjöqvist, er til sammen 19 ganger svensk mester på 5.000 meter og 10.000 meter.

Årets kvinneklasse ble vunnet av Kari Madslien fra Nydalens skiklub.

Gode ungdommer

Ryeløpet ble arrangert for 13. gang, og med 290 påmeldte, var det en solid deltakerrekord i år. Arrangørene fryktet en stund at løpet skulle bli fulltegnet, men alle som ville være med fikk plass.

Spesielt gleder klubben seg over at nesten 70 av deltakerne var ungdommer.

– Jonas Kolderup Lund fra Rustad IL stilte i klassen gutter 14-15 år. Han løp inn til en imponerende 10. plass, to minutter bak vinneren. Vi spår en lysende karriere for den unge løperen, sier Martin Henrik Andresen.

Se alle resultater fra løpet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere