RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lær å drepe snegler


PÅ SNEGLEJAKT: Sigrid-Ann Mortensen og Wenche Røterud i Nordstrand hagelag jakter snegler på Nordseter gård. Foto: Aina Moberg
PÅ SNEGLEJAKT: Sigrid-Ann Mortensen og Wenche Røterud i Nordstrand hagelag jakter snegler på Nordseter gård. Foto: Aina Moberg
Snegler i hagen - fiender eller venner? Nordstrand hagelag har invitert en ekspert til å svare på spørsmålet.

NORDSETER: Professor Arild Andersen fra Bioforsk på Ås kommer til hagelagets åpne møte på Nordseter gård tirsdag 7. september klokken 19.

– Han skal gjøre oss kjent med de forskjellige artene slik at vi ikke går rundt og dreper feil snegler. Det er viktig å beholde sorter som hevder sitt territorium. Dreper man dem, er det fritt frem for den brune Iberiaskogsneglen som vi helst vil bli kvitt, sier hagelagets Sigrid-Ann Mortensen.

Hun forteller at mange har en «ekkelhetsfølelsese» og får psykiske problemer av sneglene.


– Andre tror at de ikke har de skadelige sneglene i sin hage. Men ser man godt etter så er de der, særlig like før det blir mørkt og når det er fuktig vær, informerer hun.

Er man i tvil om hvilke snegler man har i sin egen hage, oppfordres man til å ta de med på møtet i et tett glass med fuktig papir.

– Andersen skal fortelle publikum hvilke snegler man skal ta livet av, og på hvilken måte. Det er jo viktig at man ikke kverker alt som kryper på bakken, smiler Mortensen, og håper mange møter opp.


Nordstrand Hagelag skulle ha arrangert dugnad ved Nordseter gård lørdag 4. september, men denne er avlyst.

LES OGSÅ: Dette er sneglemafiaen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere