RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lær av Oslo øst


 
 

Mandag kveld var Aps fraksjon fra kommunalkomiteen på Stortinget på rundtur på Grønland. Hensikten var – i tillegg til å bokstavelig talt utvide egen Oslo-horisont – å se at Oslo indre øst slettes ikke bare er elendighet. Det burde flere partier ta lærdom av.

Oslo indre øst har rundt 120.000 innbyggere, der langt de fleste lever gode liv i de tre bydelene som dessverre har fått et dårlig rykte, kanskje spesielt utenfor hovedstaden. For mange er Oslo forbundet med hovedstadsfunksjonene, som storting og regjering, og utover det hva man hører i nyhetsbildet. Dessverre er det da ofte saker som rus, manglende integrering, fattigdom og kriminalitet som preger inntrykket av de tre østlige bydelene.

Vi som bor og lever her vet bedre. Oslo indre øst er for det første i ferd med å få det kanskje aller mest attraktive stedet i Oslo, nærmere bestemt Bjørvika. Mye tid, ressurser og ikke minst penger investeres i området, som ligger i front av Oslo havn.

I tillegg har bydelene generelt en økende levestandard, noe som blant annet kan måles på boligprisene, som de siste åra har skutt til værs. Områder som Sagene, Torshov, Grünerløkka og Grønland har i tillegg et høyt antall butikker og serveringssteder, som også indikerer økende velstand.

Samtidig er det viktig at ikke de som trenger offentlig hjelp blir glemt. Indre øst har utfordringer der noen er unike også i nasjonal sammenheng. Her bor tunge rusavhengige – mange av dem har ikke engang et hjem, her er stor barnefattigdom og Grønland politidistrikt har det desidert høyeste antallet saker i byen. Dette må også Stortingspolitikere på rundtur ta med seg. Utfordringene her er ikke bare en indikasjon på hva de tre østlige bydelene har av utfordringer, det er også en slags "forsøkskanin" på hva som kan komme av utfordringer i andre deler av landet, kanskje i særdeleshet i andre byer.

Derfor bør stortingspolitikere fra alle fylker se til – og ta lærdom av – det som skjer på Oslos østkant. Både på godt og vondt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere