RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lær deg concealertriksene


Alle drømmer om plettfri hud. Concealertriksene kan hjelpe deg på veien!
Alle drømmer om plettfri hud. Concealertriksene kan hjelpe deg på veien! Foto: Foto: Istockphoto
Slik skjuler du rynker og urenheter.

KVINNEGUIDEN.NO: En concealer fungerer på en litt annen måte enn en foundation.

Concealeren kan du legge på områder du ønsker å dekke ekstra godt til, da helst etter at du har påført foundation. Concealeren er som regel tykkere i konsistensen og mer konsentrert. Som for foundations finnes det også concealere til forskjellige behov og hudtyper.

Anti-aging concealer

På dagens marked finner du mange concealere som ikke bare dekker over mørke sirkler under øynene, solflekker i ansiktet og eventuelle urenheter. Flere inneholder også aktive ingredienser som skal forebygge rynker, samtidig som produktene dekker ujevnheter i den sarte huden rundt øynene.

Lysreflekterende

I dag finnes det flere concealere med en spesiell lysreflekterende formula som skal gi området du påfører den på ekstra glød. Også denne er fin å bruke rundt øynene, men også gjerne øverst på kinnbena.

Riktig farge

Concealere kan ha en undertone av forskjellige farger, som bidrar til å dekke akkurat dine problemområder. En grønnlig concealer vil dekke røde områder godt. Har du lilla poser under øynene vil en concealer med gultone dekke best. Ønsker du å lyse opp og fremheve visse områder som brynsben og kinnben, gå for concealer med glød i.

Dekkende og pleiende

Er du ute etter å dekke over sjenerende urenheter skal du satse på en concealer som er tykk og dekkende. Gå gjerne for en concealer som samtidig kan ha en pleiende effekt på selve kvisen, for eksempel kan salicylsyre eller teatreeolje bidra til å tørke ut kvisen.

Beskyttende

Du finner også concealere som inneholder solfaktor, spesielt utviklet for voksen hud fra 25 år og oppover. Denne typen concealer skal forebygge tidlige rynker, og passer fint til bruk rundt øyne, samt på fine linjer for å redusere rødhet, mørke områder og hovenhet.

Brun hud

Husk på at også concealeren må byttes ut hvis hudfargen din endrer seg. Sommerbrun hud trenger naturlig nok en mørkere concealer enn et vinterblekt ansikt. Kjøp en lys og en mørk, og lag din egen blanding avhengig av hva slags hudtone du har.

Les også disse sakene:

Frisk hud i høst

Pinlige problemer som du ikke er alene om

Høstmoten fra A til Å

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere