RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye gjenstår: Slik ser det ut på Ullevaal stadion på onsdag. Men alt er i rute lover arrangørene. Scenen som tar form på Ullevaal-matta er spesialdesignet for A–ha.
Mye gjenstår: Slik ser det ut på Ullevaal stadion på onsdag. Men alt er i rute lover arrangørene. Scenen som tar form på Ullevaal-matta er spesialdesignet for A–ha. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Lørdag står a-ha på denne scenen!

Den første konserten på Ullevaal stadion var det a-ha som sto for. Lørdag spiller trioen for siste gang på nasjonalarenaen.

ULLEVAAL STADION: – Det er litt stas å ha dem her igjen, sier Ullevaal stadion-direktør Jack Hemmestad jr.

Norges største popgruppe innledet konsertæraen i nyere tid på nasjonalarenaen med sin «Lifelines»-turne i 2002. Nå er de tilbake på sin avskjedsturné.

– Dette er den største norskproduserte konserten i Norge noensinne, sier Hemmestad.

Vant billett på dittOslo.no

Aldri før har flere mennesker hørt musikk på Ullevaal. 30.000 par ører skal få med seg Morten, Paul og Magne lørdag kl. 21.30. Det er nesten 7000 flere enn i 2002.

Per i dag er om lag 28.000 billetter solgt, men arrangørene regner med de siste par tusen billettene blir solgt før a-ha entrer scenen lørdag kveld.

Helt frem til midnatt skal trioen spille hits som «Take on Me», «The Sun Always Shines on TV» og «Hunting High and Low». Har du ikke billett er sjansene for å få med seg noen toner likevel til stede i Ullevål-området.

En av dem som skal få med seg konserten er Eddie Ingebrigtsen fra Grefsen. Han deltok i dittOslo.nos a-ha-konkurranse, og vinner to billetter til a-ha.

– Dette var veldig flott! Det er første gang jeg vinner noe som helst! sier Ingebrigtsen, som opplevde a-ha live i Frognerparken i 2005.

– I 2002 var jeg til stede på lydprøven på konserten deres på Ullevaal, men selve konserten fikk jeg ikke sett, sier han.

Hektisk rigging

Nærmere 40 lastebiler har siden mandag ankommet med riggeutstyr, og scenen a-ha skal boltre seg på er hele 65 meter lang og riggen er 18 meter høy. Over hundre mennesker er i dag i sving for å gjøre stadion konsertklar. Når lørdagen nærmer seg vil det være så mange som 200 personer i jobb på Ullevaal.

Scenen som nå bygges er den største som har vært på Ullevaal. Og den er ekstra krevende, forteller site manager Svein Egil Hernes.

Scenen er spesialdesignet for A-has avskjedskonserter i Norge. Akkurat nå er scenen, effekter og lydutstyr rigget opp for testing I Oslo Spektrum. Bit for bit plukkes den ned og reises på Ullevaal stadion.

SE FLERE BILDER FRA FORBEREDELSENE PÅ ULLEVAAL STADION HER!

– Å ha Spektrum som øvingslokale er ikke feil, gliser Hemmestad.

Vil du lade opp til konserten kan du her se "Take on me" live fra en konsert a-ha holdt i São Paulo tidligere i år. (Nab.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider)

Klar til VIF-kamp

Men litt nervøs er Ullevaal-direktøren likevel. Det legges nemlig mye energi i å skjerme Ullevaal-matta mest mulig. Mandag tar Vålerenga imot Sandefjord.

Etter fem dager med opprigging, må derfor alt utstyret ned i løpet av én søndag. Og fordi produksjonen er så stor må gressmatta dekkes en dag lenger enn det som er vanlig.

– Gresset kommer til å dø. Men det blir spennende å se hvor mye som dør, sier Hemmestad, som likevel lover at banen skal være spillbar på mandag.

SE FLERE BILDER FRA FORBEREDELSENE PÅ ULLEVAAL HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere