RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Læremesteren


Pål Skogli er blant lederskikkelsene i det unge MS-mannskapet.
Pål Skogli er blant lederskikkelsene i det unge MS-mannskapet. Foto: Foto: Are Kolstad
På dagtid lærer Pål Skogli (30) bort matte og norsk på Manglerud skole. I MS fungerer også hockeyveteranen som en mentor for den yngre garde.

MANGLERUD: Med sine 30 år er Pål eldstemann på sluttspillklare Manglerud Star – et lag som har imponert stort i seriespillet. Nå er klubben klar for sitt første NM-sluttspill på seniornivå på 13 år.

– Sluttspill var målet, og vi har bevist at vi kan slå alle lag. Jeg tror ikke noen ser på oss som noen lett motstander i sluttspillet, og vi mener selv vi ikke bør være helt fornøyde før vi er i en semifinale, sier Pål Skogli, som sammen med kaptein Martin Hansen står for mye av rutinen og kontinuiteten i MS.

I år har begge to markert seg positivt. Ikke bare i form av rutine og klokskap, men også i form av målpoeng. Pål har i snitt plukket poeng (mål eller assist) i omtrent hver kamp.

– Dette har vært min beste sesong i eliteserien. 30 er fortsatt ingen alder i ishockey, og fysisk er jeg i bedre form enn jeg noen gang har vært, sier Pål.

Hektiske dager

I norsk ishockey er det ikke mange som holder koken så lenge. – Det er ikke mange igjen fra 79-generasjonen min. Det har nok mye med at vi må jobbe ved siden av, og jeg burde sikkert gitt meg før selv, smiler Pål.

Da MS rykket opp fra 1. divisjon sist sesong, var veteranen usikker på om han ville bli med opp.

– Jeg har tross alt hovedinntekten min her på skolen, men jeg får også lønn fra MS. Dette er første året jeg jobber fullt og spiller i eliteserien samtidig, så foreløpig tar jeg tar én sesong av gangen. Samboeren ville vel gjerne at jeg skulle vært litt mer hjemme, sier Pål.

En vanlig dag for 30-åringen går fra 7 til 20 med "plikter". Han reiser tidlig på skolen, og etter jobb er det rett på trening. I eliteserien er det ofte også tre kamper i uken, og da er han enda senere hjemme enn åtte.

– Det er mange matcher, men det gjør det samtidig enklere med motivasjonen. Lærerjobb og hockey er egentlig en fin kombinasjon; det blir fokus på noe helt annet her på arbeidsplassen.

Lite hockey på skolen

Det er sjelden Pål tenker eller snakker om hockey på skolen.

– Både lærere og elever følger med på MS, men det blir ikke så mye hockeyprat. Det er jeg egentlig glad for, slik at jeg kan koble helt ut, sier Pål.

Han merker ikke så mye til presset fra omgivelsene, men legger ofte press på seg selv og laget.

– Hockey er tøft mentalt, for vi må prøve å vinne hver match. Jeg er også opptatt av at jeg selv spiller godt, sier 30-åringen som er kontaktlærer for en klasse på 7. trinn.

Nå venter noen ekstra tøffe, men slitsomme uker. I løpet av 13 dager er det satt opp syv kvartfinalekamper. Senest 16. mars får vi svar på hvor godt comebacket til MS på toppnivå har vært...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere