RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer av Lindeberg

Med partileder Dagfinn Høybråten i spissen troppet en interessert gruppe KRF-politikere opp på Lindeberg omsorgssenter tirsdag ettermiddag.

Delegasjonen ville med besøket lære mer om hvordan de store omsorgssentrene i Oslo drives. Høybråten har tidligere understreket at det er viktig å tenke og handle lokalt, også i eldreomsorgen. I motsetning til Oslo Frp, som nå vil privatisere hele eldreomsorgen, står KrF-lederen fast ved at det er kommunene som skal sørge for en verdig alderdom for sine innbyggere.

- Det er viktig å behandle eldreomsorgen kommunalt. Det nasjonale må da understøtte lokale løsninger, forklarer Høybråten.

Kanskje spesielt viktig er dette lokale perspektivet på eldreomsorg nå i kommunevalgkampen? Dette er imidlertid partilederen sterkt uenig i. Han understreker at kommunal eldreomsorg ikke er et nytt tema for KRF.

- Eldreomsorgen er den største og viktigste oppgaven vi har. Derfor setter vi dette som nummer én på dagsorden. De siste årene har vi hatt en "eldreplan" der vi har lagt vekt på å bygge nye eldresentre. Nå er det på tide å få nok kvalifisert personell i stedet for flere bygninger, konkluderer Høybråten.

Politikere på opplæring

Institusjonssjef Jane Bredby er parat til å virkelighetsorientere politikerne. Hun ønsker at KRFs eget begrep "verdighetsgaranti for eldre" skal fylles med relevant innehold.

- Sykehjemmene trenger så klart penger, men vi trenger også noe mer, og det er kompetanse. Det er for eksempel ikke verdig å ha blandede avdelinger med døende og demenspasienter. Det har vært mye snakk de fire siste åra, men vi har ikke sett annet enn nedskjæringer her i bydel Alna. Det har til tider vært ille, forteller Bredby.

Politikerne lyttet mest under møtet med avdelingslederne ved Oslos største sykehjem, og ga uttrykk for at de ønsket å forstå situasjonen til ansatte og beboere.

Fikk de noen gode tips?

- Javisst! De sa klart ifra om at det er behov for spesialisering, spesielt innen krevende avdelinger som psykiatri og demens. Dette vil både gi bedre tilbud og mer interessante jobber. Det er en lærdom vi tar med oss, sier Høybråten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere