RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer av mesterne

Kunstmaler Inger Karin Kristiansen viser i hele juni fram sin første maleriutstilling på Lambertseter bibliotek.

Lambertseter: Da Inger Karin Kristiansen fra Bergkrystallen fikk en ryggskade og ble uføretrygdet, førte det til at hun fikk tid til å konsentrere seg om sin livslange interesse for kunstmaling. Resultatet kan du se på Lambertseter i juni.

Portrettmaler

Jeg hadde ingen tid til meg selv før, det var alltid noe annet som måtte prioriteres. Nå kan jeg endelig male, forteller Kristiansen som inntil nylig livnærte seg som komponist og som pleier på Ullevål.

Interessen for det kreative startet tidlig hos meg, men det er først det siste halvannet året jeg har hatt mulighet til å dyrke det til det fulle. Ved hjelp av en spesialstol fra Hjelpemiddelsentralen klarer jeg fortsatt å male og ryggen føles mye bedre. Jeg har aldri vært mer lykkelig og nå ønsker jeg å bli portrettmaler, forteller Kristiansen.

"Mona Lisa"

Den modne firebarnsmoren har noen få malerkurs bak seg, men er som selvlært kunstner å regne. Hun bruker mye tid på å lære av de store mesterne:

Denne utstillingen består av etterligninger av gamle, klassiske kunstverk, informerer Kristiansen. Kopier av "Piken med perleøredobbene" av nederlandske Jan Veermer, "Mona Lisa" av Leonardo daVinci og "Birkebeinerne" av Knud Bergslien er blant klassikerne som vil bli å finne i utstillingen på Lambertseter bibliotek. Det finnes både akryl- og oljemalerier blant kunstverkene.

Jeg sikter mot å bli portrettmaler og derfor er det gunstig for meg å praktisere etterligning, forklarer kunstneren.

Blant bildene som skal stilles ut i juni har to allerede blitt solgt, og Kristiansen opplever stor interesse for maleriene sine.

Nå planlegger jeg allerede neste salgsutstilling, avslutter Inger Karin Kristiansen fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere