RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(F.v.) Magnus Hansen, Vilde Svendsen, Maria Frangakis, Othilia Buer Vase.
(F.v.) Magnus Hansen, Vilde Svendsen, Maria Frangakis, Othilia Buer Vase. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Lærer MOT, hindrer mobbing

Ungdommer fra Kastellet og Holmlia skole lærte å bli ungdom med MOT på Søndre Aas gård.

HOMLIA: Overgangen fra barneskole til ungdomsskole kan for mange virke skummel. Nye ting på skolen, nye menneske og roller og alt presset dette fører med seg.

LES OGSÅ: Rapport viser at MOT virker mot mobbing

Å bli ungdom har aldri vært enkelt, men noen forsøker å gjøre noe med det.

Ungdom med MOT

For å hjelpe barneskoleelever over til ungdomsskolen og ungdomstilværelsen får elever som snart skal begynne på Holmlia eller Kastellet ungdomskole besøk av ungdommer med mot fra 9. klasse.

Ungdommer med mot er elever som har fått opplæring av MOT-stiftelsen til å kunne hjelpe andre med til å bli trygg på seg selv og få mot til å ta egne valg når det kommer til for eksempel rus og mobbing.

Engasjerer

Elevene som deltok har selv valgt å bli med i MOT. Othelia Buer Vase forteller at hun valgte å engasjere seg fordi hun selv har fått mye ut av programmet og vil hjelpe andre med å få det samme. De andre deltagerne har også valgt å bli med på grunn av positive erfaringer.

– Jeg husker selv da vi fikk besøk fra Ungdommer med MOT, var kjempefint å få lære av en annen elev, sier Maria Frangakis fra Holmlia skole.

Magnus Hansen er enig.

– MOT hjalp meg å forstå at ungdomsskolen ikke er farligere enn barneskolen. Vilde Svendsen fra Kastellet skole skyter inn at Mot programmet er med på å bryte isen når man begynner på ungdomsskolen.

Bli trygg

Det viktigste elevene lærer av MOT er å bli trygg på seg selv. Gjennom å ha selvtillit vil elevene kunne ta egne valg og ikke bøye etter for gruppepress.

Elevene på kurset skal snart ut og møte elever i 7. klasse og prøve å gi dem selvtillit til å ta riktige valg når de begynner på ungdomsskolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere