RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løshunder truer de to siste geitene


FANGER GEITER: Geir Marring og hans bordercollier er ekspter på å finne og gjete geiter og sauer. Han har funnet åtte av ti geiter i Alnaparken. Han sier løshunder, som denne fuglehunden, er største trussel mot de to som er igjen.
FANGER GEITER: Geir Marring og hans bordercollier er ekspter på å finne og gjete geiter og sauer. Han har funnet åtte av ti geiter i Alnaparken. Han sier løshunder, som denne fuglehunden, er største trussel mot de to som er igjen. Foto: FOTO: Privat
Løshunder er den største trusselen mot geitene på flukt i Alnaparken.

ALNA: Geir Marring, leder av Oslo Hundeskole, har funnet de åtte første av i alt ti geiter på rømmen. Han har god tro på at han skal klare å finne de to siste geitene også. men sier løse hunder i Alnaparken er en stor trussel mot en happy ending for disse dyrene også.

Del på Facebook

– Vettløse eiere blåser i båndtvang og sikkerhet og slipper bikkjene sine inne i Alnaparken. Her er det hester som går løs. Nå er det geiter her. Og i tillegg er det jo motorvei på to kanter. De som slipper hunden sin her risikerer at de blir kjørt ihjel, sier Marring.

LES OGSÅ: Frykter geite-vold i Alnaparken

– De risikerer at hunden løper inn blant henstene og blir sparket ihjel. Og de risikerer at hunden jager geiter. Da kan geitene sprenge seg fullstendig. De kan havne i Alnaelva og drukne. Og de kan løpe ut i veien og bli påkjørt. Det samme kan skje med hunden. Jeg er sjokkert over hvor lemfeldig folk er med hundene sine, sier Marring.

Diverse hunder

Han har telt seks forskjellige løse hunder i løpet av de timene han har bruktpå geitejakt i Alnaparken. En dachs løp blant hestene. Bare flaks at den lever. en engelsk setter løp løs, det samme gjorde en pointer. Begge fuglehunder med stor fart og stort søk og stor fare for å løpe ut i veien.

Geitene trykker

– Det er veldig uheldig at folk lufter løse hunder her. Geitene trykker desperat i det høye gresset for ikke å bli oppdaget. Selv om de klarer å unngå drukning eller trafikkdoden eller å bli jaget ihjel, så kan de bli så sky at det blir umulig å få tak i dem, sier Marring.

Han har sin egen gård i Fetsund med geiter og sauer, og hunder som er spesialister på å finne og gjete disse dyrene.

Han er ganske sikker på at han skal finne de to siste geitene også. Men håper de nå skal få litt ro fra både hunder og folk.

Dårlig ide

Marring mener byråd Jøran Kallmyrs ide om å la geitene gresse i Alnaparken er dårlig. Da må han først få på plass gjerder. Og få slutt på all hundelufting.

LES OGSÅ: SKRÅBLIKK: Geite-farse

– Parken er jo fullstendig gjengrodd og ville hatt godt av noen geiter over sommeren, sier Marring. Han anbefaler byråden å bruke hodet, og ikke bare følelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere