RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løsning for Madserud

Etter mer enn 20 års krangel om en planløsning for Madserud allé er det kommet to forslag på bordet, fra henholdsvis Selvaag og Fortidsminneforeningen.

Madserud: - Vi mener Selvaags forslag bryter med den nye småhusplanen på vesentlige punkter både hva gjelder volum, høyder, fotavtrykk, utforming og vegetasjon, sier leder av Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus, Sten Sture Larre.

Flermannsboliger

Helt siden 70-tallet har det vært diskusjon rundt utviklingen av tomtene som Selvaag har kjøpt opp i Madserud allé. Flere forslag til planløsninger har vært lansert med blant annet riving av bevaringsverdige villaer og bygging av blokker i området. I kjølvannet har det skjedd en rekke oppsiktsvekkende ting som forfall av gamle villaer, brann, riveforsøk, saksbehandlingsfeil med mer. Madserud Vel har gjennom alle disse årene kjempet for å bevare de gamle villaene og villastrukturen i området. Selvaag har forlatt forslaget om riving av Langaardvillaen i nr. 28 og bygging av blokker med opp til 250 leiligheter i området. Etter samarbeid med Riksantikvaren er det kommet et planforslag med to flermannsboliger i nr. 26 og 30 (14 - 15 leiligheter). Totalt er det snakk om 1165 m2 bruksareal, med parkering i garasjekjeller i skråningen mot Oslo Tennisklubb. I forslaget blir Langaardvillaen i nr. 28 bevart, mens den nedbrente, verneverdige villaen i nr. 26 ikke blir bygget opp igjen.

Verneverdige

- Madserud er av kommunen klassifisert til å være et av Oslos fem mest verneverdige småhusområder. Det er derfor helt uakseptabelt om Selvaag skal få bygge parkeringsanlegg og fire etasjer i et verneområde der ingen andre får røre sine eiendommer, sier Larre.
Fortidsminneforeningen mener forslaget er for dominerende og vil fremstå som femetasjers blokker mot tennisbanen. Foreningen legger frem et forslag som innebærer to tomannsboliger med 775 m2 bruksareal og parkering på bakkeplan. Den vil dessuten bevare garasje i nr. 26, som står på byantikvarens gule liste. I tillegg vil de ha med i rekkefølgebestemmelsene at Langaardvillaen skal være ferdig restaurert før brukstillatelse blir gitt for nybyggene.
Et enstemmig bydelsutvalg i Bydel Ullern støtter reguleringsforslaget til Fortidsminneforeningen. Vedtaket legger vekt på at forslaget er godt tilpasset i forhold til ny småhusplan og ivaretar området som et homogent miljø. Bydelsutvalget understreker at betydningen av småhusplanen "ikke må undergraves ved at det utarbeides en egen plan for et spesifikt område".
- Dette er en delseier på veien til å få en tilpasset bebyggelse i Madserud allé. Et absolutt minimum må være at småhusplanens regler følges. Skal småhusplanen sikre småhusområdene må den følges også der utbyggere fremmer utbygging gjennom egne reguleringsplaner. Madserud vil bli en prøvesak på om dette følges av bystyret, sier Larre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere