*Nettavisen* Nyheter.

Ludacris til Oslo Live

  Foto: Foto: Promo

Festivalen på Kontraskjæret med de hyggelige prisene er tilbake i 2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den franske dj-en Fred Falke er viden kjent for sine remixer av mange store artister. Foto: Foto: Promo

Klikk på bildet for å forstørre.

Florrie er britenes nye pophelt. I juni kommer hun til Oslo. Foto: Foto: Promo

Klikk på bildet for å forstørre.

Oslo Live er tilbake i 2011, denne gang på sommerens lyseste helg. Foto: ARKIVFOTO

OSLO: Det har vært stille fra Oslo Live siden Bun B gikk av scenen lørdag 17. juli i fjor. Men i kulissene har det blitt jobbet, og nå er de første navnene til 2011-festivalen klare.

På toppen av plakaten står den amerikanske rapperen Ludacris. Blant de andre navnene er det britiske elektropopstjerneskuddet Florrie. I tillegg kommer Fred Falke, Tensnake, Juicy og DJ Final, opplyser festivalarrangørene i en pressemelding.

– Vi vil gi folk i byen den beste sommerfesten noensinne, med den feteste musikken, øl i sola og digg stemning til prisen av en halv kasse pils i parken, sier festivalsjef Gaute Haaversen Westhassel .

Se bilder av publikum på Oslo Live 2010 her!

Helt i USA

Ludacris slo igjennom med albumet «Back for the First Time» i 2000. Siden den gang har han sluppet seks nye album, hvor alle har nådd topp fem på de amerikanske hitlistene. Fire av dem har også vært nummer én, inkludert fjorårets «Battle of the Sexes».

Ludacris er også skuespiller, og har vunnet flere priser for sine filmer, samt Grammy- og MTV-priser for sin musikk. Han var sist i Norge på Quart 2009, og jobber nå med et nytt album som blir oppfølgeren til «Theater of Mind» fra 2008.

Sommerens Oslo Live blir ifølge arrangørene Ludacris sitt første besøk i hovedstaden, og de ser fram til å få en av de største innen hiphopen på besøk.

– Vi er svært stolte av å kunne presentere Ludacris som første headliner under Oslo Live 2011. Mannen har gang på gang bevist at han kan lage hits og låter som How How, Money Maker, Glamorous og Area Codes vil ringe en bjelle hos de fleste, kan vi lese i pressemeldingen fra festivalarrangørene.

Overtok for Quart etter konkurs

Oslo Live så dagens lys da Quart måtte legge inn årene sommeren 2008. Festivalen overtok flere av artistene og la seg på en linje med billige billetter og konsert midt i Oslo sentrum.

Festivalen ble i fjor arrangert midt i juli, men i år flytter den til årets lyseste helg. Datoene er 23. til 25. juni. Profilen med de hyggelige prisene blir videreført i år, men i år blir det dyrere etter hvert som festivalen nærmer seg.

Se bilder fra scenen på Oslo Live 2010 her!

15 meter opp i lufta

Resten av navnene som bekreftes i dag gir hint om at festivalen beveger seg i elektronisk retning. Både Fred Falke og Tensnake er dj-navn som har gjort seg bemerket internasjonalt. I tillegg kommer norske Juicy og DJ Final.

Oslo Live har inngått samarbeid med bookingbyrået Atomic Soul. Sammen skal de heve festivalen – bokstavelig talt.

– I år blir det en vanvittig produksjon med et 15 meter høyt DJ-tårn som kles i LED-skjermer. Lineupen i år er mer rendyrket enn noensinne. Med artister som Ludacris og Fred Falke og utvidet åpningstid til midnatt blir dette en legendarisk sommer på skjæret, forteller en fornøyd Gaute Haaversen Westhassel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag