Gå til sidens hovedinnhold

Luddet stemningen for de minste

Små barneøyne fulgte storøyd med da enkvinnesteateret på Stovner bibliotek visualiserte fortellingene om Ludde. Sammen lagde de namchillibabasuppe.

Stovner: Har du hørt om Ludde? Ludde er en liten tøykanin som figurerer i 30 forskjellige barnebøker. Søndag kveld tok han turen innom Deichmanske bibliotekfilial på Stovner for å synge og fortelle.
Rommet var fylt opp av små og mellomsmå barn som de fleste satt trygt på fanget til mamma eller pappa. Men Ludde var ikke farlig, og heller ikke frilansskuespiller Inger Gundersen, som veivet med armene, sang og fortalte om Ludde og vennene hans.
Ruskesara
- Er det noen som husker at Ludde har en lillesøster? spurte "Ludde" barna.
- Jaaaa, Ruskesara, ropte flere av dem.
- Her kommer en lillesøstersang, svarte "Ludde" fra scenen. Så sang hun om doktor Ludde og sykesøster Ruskesara og om mannen som satt fast i en badering og om jenta som verken kunne se eller høre fordi hun hadde lua ned over hodet.
Barna lo så de nesten datt av fangene de satt på, og mange kjente tydelig til historiene som ble fortalt. Robert på fire år satt på fanget til pappa på første rad og fulgte iherdig med. Han hadde lest én Ludde-bok, og syntes det var artig å se og høre på.
- Gøy, sa Robert, litt beskjeden.
Namchillibabasuppe
Den for anledningen svartkledde Ludde spilte med stor innlevelse, der hun etterhvert inviterte det ene dyret etter det andre til å putte ting oppi suppa som Ludde lagde. Oppi gryta forsvant gulrøtter, løk, én ert, poteter og pølse, mens lua til bjørnen ble forkastet.
- Det ble jo namchillibabasuppe likevel, jo, sa "Ludde" Og suppa? Den smakte kjempeluddegodt.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv