*Nettavisen* Nyheter.

Luftig arbeidsplass

Han må høyt opp for å begynne kapping av treet.

30. september var det slutt for Berlinerpoplene i Gabelsgate. Det krevde sine engelskmenn for å få dem trygt ned.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trærne er store, og kommer til å endre fasaden til Gabelsgate 37. FOTO: ELLEN RØNNING

Gabels gate: Tidlig tirsdag morgen var Vegard Dønnesen på plass utenfor Gabelsgate 37. Vegard er anleggsgartner og trefeller, men i dag nøyer han seg med å dirigere fra bakken.

Jeg er bare 34 år, men nesten klar for å pensjonere meg i forhold til denne type trefelling. Jeg har holdt på med dette i 10 år allerede, og det kjennes jo litt her og der!

Denne morgenen har Vegard sendt to av sine ansatte i firmaet Akrobat til tops i poplene. Fergal og James håndterer tau og seler, motorsag og greiner så lett som ingenting. Engelskmennene er som ekorn i trærne, og Fergal nyter at røykeforbudet ennå ikke har nådd arbeidsplasser 20-30 meter over bakken. James begynner å bli for varm i trøya og kvitter seg elegant med noen tekstiler utenfor tredje etasje.

Det er flinke gutter, med både utdannelse og erfaring. Vi er ikke fjellklatrere som mange tror, men har utdannelse som trefellere og anleggsgartnere. Det er forøvrig en mye større utfordring å beskjære store trær ennå felle dem, sier Vegard. En annen stor utfordring er å få ryddet gaten for biler. Det forsinker stadig arbeidet til gutta i Akrobat, som feller trær i hele Sør-Norge.

Vaktmester Roar Hagen i Fagertun Villakomplex, som består av Gabelsgate 37 og 39, følger med på trefellingen. Det rykker litt i Roar hver gang en diger gren dundrer i gjærder og stolper.

Jeg håper vi slipper med litt småreprasjoner. Men det er ikke store plassen disse gutta har til å lande disse kjempetrærne, og de gjør en flott jobb.

Litt vemodig er det nok for Hagen å se de gamle kjempene bli plukket ned, men han har i hvertfall sluppet klager fra nabolaget. Heldigvis. De har nok lest Lokalavisen, sier vaktmesteren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag