Gå til sidens hovedinnhold

Lukker dørene i fengslingssak mot 64-åringen

Tingretten lukket dørene for pressen da spørsmålet om videre varetekt og fortsatt isolasjon for den siktede 64-åringen ble behandlet i formiddag.

DREPT: Sigrid G. Schjetne ble funnet drept like ved verkstedet til den siktede 64-åringen på Sofiemyr.

OSLO TINGRETT: 64-åringens forsvarer, Aase Karin Sigmond, begjærte i møte sin klient løslatt.Årsaken er at hun, etter å ha gjennomgått dokumenter fra etterforskningen, ikke kan se at det er grunnlag for mistanken mot hennes klient.

Kan ikke si hvor han var

– Han kan ikke med sikkerhet si hvor han var på tidspunktet, men vi kan med ganske stor sikkerhet si at han ikke var på Østensjø. Han eier et verksted i nærheten av der Sigrid ble funnet og har vært sammen med 37-åringen. Alle politidokumentene viser at min klient har forklart seg riktig så langt, sier Sigmond.

LES ALT OM SIGRID-SAKEN HER

Forsvareren argumenterte for at rettsmøtet ble holdt for åpne dører, med bakgrunn i 64-åringens rettssikkerhet.

Flere kan sitte på opplysninger

Politiadvokat Cecilie Gulnes begjærte at varetektsfengslingen opprettholdes og at 64-åringen holdes i full isolasjon i 14 nye dager.

Gulnes argumenterer for at rettsmøtet ble holdt for lukkede dører på grunn av at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase, at pressen har drevet egen etterforskning og opplysninger som fremkommer i rettsmøtet kan føre til at vitner eller tekniske bevis i saken blir påvirket eller forkludret. Politiet utelukker heller ikke at flere personer enn de to siktede kan sitte på opplysninger i saken.

Kjennelse senere i dag

Tingrettsdommer Hanne Myrmo besluttet etter en vurdering at rettsmøtet holdes for lukkede dører.

Den siktede 37-åringen har samtykket i videre isolasjon og dette behandles derfor som en såkalt kontorforretning i tingretten, det vil si uten at forsvarer eller siktede er til stede.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene