*Nettavisen* Nyheter.

Lukt- og støyplager på Klemetsrud

PLAGER: Igjen må Energigjenvinningsetaten beklager lukt- og støyplager fra anlegget sitt på Klemetsrud. Foto: Arkivfoto

Igjen beklager Energigjenvinningsetaten (EGE) at det har vært lukt- og støyplager fra anlegget deres på Klemetsrud.

KLEMETSRUD: – Det har dessverre vært en del støy- og luktplager fra anlegget vårt i det siste, og det beklager vi sterkt, sier Jannicke Gerner Bjerkås, kommunikasjonssjef i EGE.– Det har kommet inn klager hovedsakelig fra beboere i Blakkens vei, samt noen fra Lofsrudhøgda.

– Spesielt 19. desember fikk vi inn mange klager, og da vi undersøkte, viste det seg at en svikt i rutinene hadde ført til at en kjøreport hadde stått åpen. Dette skal ikke skje, og vi jobber nå med å følge opp rutiner rundt både lukt- og støybegrensning.

– Andre ganger finner vi ingen åpenbar forklaring på hvorfor det støyer eller lukter.

EGEs målsetting er at de ikke skal være til sjenanse for naboene. De er derfor ikke fornøyd med situasjonen slik det har vært den siste tiden.

Saken vil bli fulgt tett opp fremover. I tillegg skal det gjennomføres støybegrensende tiltak også på de to gamle ovnslinjene, noe som forhåpentligvis vil bidra til å redusere støyplagene.

– Vi beklager ulempene for naboene den siste tiden, og oppfordrer dere til å fortsette å sende inn klageskjema når dere opplever støy- eller luktplager fra oss. Selv om det antakelig også er andre støy- og luktkilder i nærmiljøet, så skal vi i alle fall ta ansvar for å redusere plagene fra vårt anlegg så godt det lar seg gjøre, sier kommunikasjonssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.