Gå til sidens hovedinnhold

Lunsj med Kjelling

Det er ikke hver dag Norges største håndballstjerne spiser lunsj på Tåsensenteret.

TÅSEN: – Utrolig kult å se så mange gode spillere!

Del på Facebook

– Spis pent!

Kristian Kjelling entrer Tåsensenteret med et kobbel av ungdommer kledd i håndballdrakter. Denne uken er noen av Norges største håndballtalenter mellom 16 og 20 år på plass i Oslo for å lære seg å bli enda bedre – av selveste Kristian Kjelling.

– Da jeg hørte at de kom til Oslo benyttet jeg anledningen og inviterte dem på lunsj.

Kjøpmann Claus R. Eriksen i Spar-butikken på Tåsensenteret har dekket langbord med rykende varm lasagne. Butikkjeden er sponsor for Kjellings camp.

– Spis pent nå da, sier Kjelling, mens elevene setter seg.

– Bli mer ego

Landslagsspilleren, som vokste opp på Kjelsås, der håndballkarrieren også startet, har mye å tilføre ungdommene. Holdning på banen, hvordan takle motgang og å være en lagspiller.

– Jeg har lært mye av å spille i utlandet, sier Kjelling.

– Er det mange som glemmer at de spiller på lag i norsk håndball?

– Nei, jeg synes det kunne vært mer ego i Norge. I Skandinavia er spillet veldig kollektivt. Det er fint det, men noen må stå foran. Det er masse å ta tak i, konstaterer han.

Kaster snøballer

Og de tre på campen fra Oslo; Ørjan Gabrielsen (18) og Eirik Nordeng (19) fra Oppsal, og Espen Røhmer fra BSK/NIF, mener de har mye å lære av en spiller som Kjelling. De er alle tre tatt ut på ungdomslandslaget og reiser 3. juli til Gøteborg og European Open.

– Skuddteknikk, innspill, hvordan bevege seg og forsvare, sier Eirik.

– Vi får små tips for hva man kan gjøre for å komme dit han er. Han kastet for eksempel mye stein da han var yngre. For å få inn skuddarmen, sier Ørjan.

– Pleier dere å kaste stein?

– Hehe.. Det har nok vært mer snøballer om vinteren.

– Hva er drømmene deres?

– Det er å nå så langt som mulig og spille på høyeste nivå, sier Ørjan.

– Ja, spill i utlandet altså, sier Espen.

Skulle hatt flere som Kjelling

– Vi skulle gjerne sett mer initiativ som dette fra flere utøvere på klubbnivå, sier markedssjef i håndballforbundet. Gunnar Nybø.

Det var Kristian Kjelling som selv tok kontakt med forbundet og spurte hvordan han kunne gjøre noe for unge talenter som ikke har fått vist seg frem nok, eller som ikke har kvalifisert seg til landslagsspill ennå.

– Uten forbundet hadde ikke utøverne vært der de er i dag. Dette er en form for å gi noe tilbake på som er veldig positiv. Hvis det kan gi de unge inspirasjon til å fortsette med håndball og bli klubbspillere er det veldig viktig, sier Nybø.

Og blir årets Kjelling-camp en suksess er målet å gjøre den til en årlig begivenhet.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv