RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunsjbar med historie

Sagene lunsjbar skal gjenreises, og tilbakeføres etter byantikvarens rettledning. Når den står ferdig, skal bygningen fortelle hva lunsjbaren har gjennomlevd historisk.

SAGENE: Det er 156 år siden Sagene Lunsjbar ble bygd. Lenge ble den regnet som Oslos nest eldste kafé, etter Grei Kafeteria i Skippergata. Høsten 2003 ble den imidlertid stengt, da nye boligblokker skulle bygges på nabotomta.
Lunsjbaren skal gjenoppbygges, og bare deler av den gamle bygningskonstruksjonen vil bli gjenoppført, forteller Nils Anker, informasjonsansvarlig hos byantikvaren.
Fasaden vil være gjenkjennelig, og byggets form vil forbli som den opprinnelig var, sier Stig Hvinden, daglig leder i Naturbetong. Selskapet eier Sagene lunsjbar, og påbegynte totalrehabiliteringen av bygningen i fjor høst.
Lunsjbaren er blitt demontert, og det er gravd ut et fundament og en kjeller. Kjelleren er mer enn fordoblet, så spisestedet får mer plass til lagring.
Utgangspunktet vårt var at lunsjbaren faglig sett var ødelagt, sier Hvinden. Han kan bekrefte at det vil bli brukt mye nytt materiale, men Naturbetong søker å bevare det som lar seg bevare.
Gjenbruk av en del av de gamle materialene er imidlertid ikke helsemessig forsvarlig. Toalettene vil forøvrig bli oppgradert, og det vil installeres et ventilasjonssystem for første gang, utdyper han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere