RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ADVARER: Gro Smedsrud advarer nå eldre mot svindlere som utgir seg for å selge gull og hatter.
ADVARER: Gro Smedsrud advarer nå eldre mot svindlere som utgir seg for å selge gull og hatter. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Lurer eldre med gull og hatter

Politiet advarer nå spesielt eldre mot hatte- og gullselgere.

MANGLERUD: Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon forteller at de den siste tiden er kjent med flere tilfeller hvor eldre er oppsøkt av representanter fra Rom-folket som selger hatter og gull.

– Det er gjerne eldre damer som blir lurt og vi advarer nå folk mot å la seg overtale til å se på elle prøve hatter og smykker, sier Smedsrud.

Svindelen foregår ved at eldre blir oppsøkt av selgere som overtaler dem til å prøve på ringer, smykker og hatter. I løpet av seansen klarer selgerne å få med seg armbånd, smykker, ringer og andre verdisaker.

Del på Facebook

– Dette er bare bedrageri, sier Smedsrud.

I Manglerud politikrets er de kjent med tre tilfeller hvor eldre på 85 til 91 år er fralurt verdisaker. Dette har skjedd på Manglerud og Nordstrand.

I andre deler av byen har det gått mye mer brutalt for seg.

– I Majorstua politikrets har det også vært tilfeller hvor menn har kommet bakfra og slått ned og røsket til seg smykker og ringer fra eldre, sier Smedsrud.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere