RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Lurte» seg helt opp på pallen


Tredjeplass: Tredjeklassingene på Kjelsås og undersøkelsen om ungdom som hører på musikk.
Tredjeplass: Tredjeklassingene på Kjelsås og undersøkelsen om ungdom som hører på musikk. Foto: foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP
3C på Kjelsås tok tredjeplass da Årets Nysgjerrigper ble kåret.

KJELSÅS: «Dette er bydelens mest nysgjerrige skoleelever» skrev Nordre Aker Budstikke da det ble kjent at 3C på Kjelsås skole var blant 20 nasjonale finalister i Forskningsrådets «Årets Nysgjerrigper»-konkurranse.

Lyktes på andre forsøk

Nå kan tredjeklassingene med rette omtales som en av landets mest nysgjerrige klasser. I tøff konkurranse med 200 andre prosjekter forsket Kjelsås-elevene seg til bronseplass for prosjektet «Hvorfor hører ungdommer på musikk når de gjør skolearbeid?».

Juryen berømmer dem for et systematisk og grundig arbeid og for variasjon i metodebruk.

Ekstra morsomt er det at Kjelsås-elevene klatrer nesten til topps i år. Også i fjor gikk de til finalen, den gang med forskningsoppgaven om hvordan det var å gå på Kjelsås skole i gamle dager, men da ble det ingen premie.

Denne gangen intervjuet de ungdomsskoleelever og en professor, og prøvde å høre på musikk selv mens de gjorde skolearbeid.

Vinner 5000 kroner

– Jeg synes det var vanskelig å lese mens jeg hørte på musikk. Men musikk og matte var ikke så ille, forteller Elias (9) til NAB.

Ungdommer som tror de blir mer konsentrerte om skolearbeidet når de hører på musikk, tar feil, konkluderte 3C og får 5000 kroner i premie for tredjeplassen.

Les hele oppgaven her
.

 

ÅRETS NYSGJERRIGPER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hvorfor hører ungdommer på musikk mens de gjør skolearbeid?" spurte 3C fra Kjelsås skole, og kom på tredjeplass i "Årets Nysgjerrigper 2011". (ILLUSTRASJON: KJELSÅS SKOLE)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere