Gå til sidens hovedinnhold

Lurvete Lurveleven

De vil, de vil! Men Nordstrandrevyen får det dessverre ikke helt til i år.

Nordstrand: Til tonene fra The Dandy Warhols «Bohemian like you» åpner årets Nordstrandrevy med seks av årets syv skuespillere på scenen. I motsetning til det som har vært tilfellet i flere foregående revyer klarer man uten problem å høre skuespillernes sang fra scenen.

At sangen er falsk og koreografien forholdsvis hjelpeløs, er i grunn bare en sjarmerende start på en skolerevy.

LES OGSÅ: Lurveleven på Nordstrand

Morsom Northug-parodi

Medieklovnen Northug (spilt av Lars Brede Larsen) gjør også en vellykket gjesteopptreden der han ”ødelegger” neste sketsj ut i et fortvilet forsøk på å stjele oppmerksomhet i innslaget ”Alt handler om meg”.

Langt fra like vellykket er sketsjen om mannen som betror seg til sin lege om en venn som er fanget i en annen persons kropp. Legens sammenligning om at hun har mannen sin inne i seg hver kveld blir for platt, og når babushka-dukkene til sist kommer på bordet har latteren stilnet.

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER HER

Sjarmerende kefirmann

Syvende mann i Nordstrands skuespillerbande viser seg først på scenen i fjerde sketsj ”Natti’s øyeblikk”. Til stor latter fra salen fleiper han med fordommer, poengterer at han ikke er somalier som selger hasj langs Akerselva eller en pakistaner som lukter svette og for lengst har fått seg bart.

”Jeg føler meg som pizzafyll. Jeg er dyttet inn på scenen bare fordi jeg er krydderet og revysjefene følte de måtte dytte inn en svarting”, uttaler han, iført samme kostyme som kefirmannen. Samtidig forklarer han oss at kefirmannen faktisk er hvit.

LES OGSÅ: LEDER: Vanskelige terningkast

Det føles litt for enkelt å ty til den samme gamle ”harselere med den fargede-vitsen”.

Likevel; Natnael Tesfai har massevis av innlevelse, bøttevis av sjarm og han får publikum til å gapskratte fra scenen ved flere anledninger gjennom revyen. Når Tesfai nyser oppi en urne og konfettien renner ut mens han kommenterer at Kalle Klovn nok har kommet til et bedre sted, kan man ikke la være å trekke på smilebåndet.

Kim Jong Il

Parodien på Kim Jong Il (Hans Magnus Svendsen ) er også inne på noe, der vi får vite at ”Big Boss” alltid har følt seg utenfor i klesveien illustrert med et fotografi fra tiden da Kim Jong Il gikk i femte klasse som den eneste uten uniform. Avlutningen med referansene til Snoop Dog, blir likevel litt på siden.

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER HER

Elsker en brennmanet

At en revy skal kunne sparke både oppover og nedover er vel og bra, så lenge det er poengtert og vittig nok. Dessverre blir verken harselas med handikappede, fremmedspråklige eller folk med Downs syndrom særlig vellykket. Brennesle i rompa gir heller ingen grunn til å vri seg av latter uten videre.

Resten av første akt fortsetter i samme sjargong. At man er kjæreste med en brennmanet og avlutter med å fingre den er nok kanskje ”drøyt og pinlig”, ja til og med ekkelt. Dessverre virker det som den eneste motivasjonen bak dette innslaget er ”se hvor drøye vi tør å være”, og en revy bør ha større tro på seg selv enn som så.

Sitter ikke helt

Andre akt starter opp med ”Pinlige sykdommer episode en” der to heksedoktorer innleid fra TVNorge skal kurere en stakkers gutt som har fått vondt i tissen sin. Heksen Gøril, som har forårsaket dette, har en svart søppelpose som kostyme. Man skjønner referansene til TVNorges programmer om ulike rare sykdommer og synske, likevel sitter ikke poengene helt.

”Mester hat", et slags hatefullt alternativ til mester Grønn der man kan sende døde vaskebjørner, mursteiner og visne blomster med hilsener som ”Gratulerer med 70 år siden bestefaren din kom ut fra Auschwitz i en likpose”, sitter heller ikke som et skudd.

Homoerotisk og herlig

Facebook-låta til ”To dritfete karer” er fengende og sjarmerende fremført av Svendsen og Larsen.

”Let’s get it on” der Svendsen, Jakob Espen og Svein Andreas Aspaas spiller venner som ser på fotballkamp avbrutt av plutselig homoerotiske innlag (Marvin Gaye er mannen bak låta) er også underholdende.

Skrukk og snopp

”The magical box” der to menn som skryter av sine ”suvernirbokser” fra sine seksuelle erobringer blir langdrøy og nakenheten i ”Kunsten og kle seg”, kommer nok ikke til å skape noen ny skrukk-debatt.

”Haha, Tore er homse og handikappet” er blant de siste innslagene i årets revy. Igjen skjønner man at hensikten er å harselere med fordommer, men igjen er det noe som mangler for at dette faktisk skal bli morsomt. Da hjelper det lite at man drar fram snoppen.

Hastverk er lastverk

Man kan dessverre ikke si annet enn at det merkes at Nordstrand kun har hatt en måned på å sette opp revyen i år. Skuespillerne har bøttevis med sjarm og vilje og bandet spiller bra, men de kan ikke redde det faktum at poengene tidvis er billige og at det hele iblant blir ufrivillig pinlig. Så får vi heller håpe på mindre lurveleven i kulissene neste år.

Vi følger skolerevyene i Oslo. Klikk her for å lese alle sakene om skolerevy!

Se Aktiv i Oslo sin oversikt over skolerevyene her

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene