RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lutvann ble miljø-vinnere


 
 
Lutvann skole gikk helt til topps og ble Oslomester i emballasjekunst 2009.

LUTVANN: – Det er fantastisk at vi vant, når det var så mange som var med! jubler fjerdeklassingene Siri Marielle Haoug Castres, Arushi Misra og Mikkel Bjørnebo Brandsrød.

Til sammen 1400 Oslo-elever kjempet om kapp for å få den gjeve miljøprisen som deles ut av Grønn Hverdag. Mandag var det duket for overlevering av diplom og premie.

Fikk kinobilletter

"Det er lov å bruke hue og være litt glup. Du må huske å tenke miljø", sang barna under utdelingen.

For Lutvann-elevene ble engasjementet belønnet med mer enn miljøgevinst. Førstepremien var nemlig t-bane- og kinobilletter til hele fjerde trinnet.

– Vi har lyst å se en komedie. Noe som er morsomt, og som ingen blir skremt av, sier fjerdeklassingene til Lokalavisen Groruddalen.

De forteller at de brukte en hel skoledag på å lage emballasjekunsten som bragte dem til topps i konkurransen. Et Eiffeltårn av plast og en plastfigur med navn "Pinocchio" var blant kunstverkene som gjorde utslaget.

– Miljøagentene i juryen likte dette veldig godt. Eifelltårnet er et tøft kunstverk som er laget av mange typer plast. Det ble kreativt og fint, sier miljørådgiver i Grønn Hverdag Kjetil Mygland.

Elevene hadde med ulike typer emballasje hjemmefra som de brukte i emballasjekunsten.

– Det var morsomt, men det var litt vanskelig å finne på navn. Vi lærte å samarbeide, og at gamle ting kan bli til nye. Og plast kan brukes til masse, forteller elevene.

Mer miljøbevisste

Selv mener de at miljøbevisstheten er blitt større etter dette.

– Ja, vi tenker mer på hvor viktig det er å ikke forurense. Pappa har faktisk begynt å kjøre mer t-bane enn bil etter at jeg snakka med ham om det, forteller Arushi.

Det klinger godt i ørene på Mygland.

– Vi har hatt mye kontakt med Lutvann, ettersom de er en ute-skole med fokus på miljø. Men vi har også reist rundt på andre skoler og sett at barn er veldig engasjerte i miljø. Selv om det er digert og komplekst, forstår de det. Det har vært en flott opplevelse, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere