RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løvberg nominert til "Årets trener"


Vanligvis er Petter Løvberg å finne i en annen form av snø – nemlig vann. Lørdag kan han få prisen som «Årets trener» under Idrettsgallaen 2010. Foto: Carina Alice Bredesen
Vanligvis er Petter Løvberg å finne i en annen form av snø – nemlig vann. Lørdag kan han få prisen som «Årets trener» under Idrettsgallaen 2010. Foto: Carina Alice Bredesen
Lambertseterkaren Petter Løvberg (50) har imponert stort som landslagstrener for de norske svømmerne.

LAMBERTSETER:Siden 2006 har Norge tatt 14 medaljer i EM, VM og OL – alle med Petter Løvberg som landslagssjef.

Lørdag kan han stikke av med den gjeve prisen «Årets trener» på den årlige Idrettsgallaen som sendes direkte på NRK fra Lillehammer lørdag.

– Svømt er svømt

50-åringen er inne i sitt niende år som landslagstrener for de norske svømmerne, og er mer sugen enn noen gang.

- Visjonen da jeg startet som landslagstrener var å bli den mest framgangsrike idretten i Norge, forteller Løvberg. Det har han og svømmeforbundet langt på vei klart.

– Men det er ikke sånn at jeg blir fornøyd. Det som er svømt er svømt, og det som er vunnet er vunnet. Nå vil vi bli enda bedre, understreker landslagstreneren.

- Vi kan ikke hvile på laurbæra, da tar det to sekunder så har noen andre blitt bedre enn oss.

Etablere prestasjonskultur

Det har vært en lang prosess fram til nå, hvor Norge er en nasjon å se opp for i internasjonal svømming. Vår egen Sara Nordenstam fra Lambertseter svømmeklubb tok en sensasjonell OL-bronse i Beijing i fjor sommer. Alexander Dale Oen fra Bergen svømmeklubb tok OL-sølv. Og nå melder flere seg på.

- Noe av det jeg har jobbet for, og noe av det jeg er mest stolt av, er at vi har klart å etablere en prestasjonskultur i norsk svømming, sier Løvberg.

Tidligere var målet nådd dersom en norsk svømmer klarte å kvalifisere seg til et internasjonalt mesterskap. Nå vil vi på pallen.

– Vi hadde det jeg vil kalle en kvalifikasjonskultur, og det har tatt tid å få troen på at vi kan være med å svømme mot de aller beste.

– Dessuten har vi klart å få en bredde i toppen. Det er ikke bare Alexander og Sara som gjør det bra.

Gode trenere

Men Løvberg er ikke bare opptatt av toppen.

– En av mine kjepphester er barne- og ungdomsarbeidet som gjøres i klubbene. Det er ofte de minst utdannete trenerne i klubben som har ansvar for aldersgruppa som er mest mottakelig for motorisk læring, sier Løvberg engasjert.

– En viktig ting jeg gjør som landslagstrener er å involvere alle klubbene i landet, slik at vi jobber på samme måte for å utvikle svømmerne våre. Vi må gjennom noen diskusjonsrunder før vi lander på en strategi, men når vi først gjør det, er alle lojale, sier han.

– Og dette må overføres til innad i klubbene. Hele klubben må trene likt, og det må være gode trenere også for de yngste, framholder Løvberg engasjert.

– Veldig moro

Og det er mye på grunn av dette engasjementet han nå er nominert til «Årets trener» under den prestisjefylte Idrettsgallaen, arrangert av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF), Norsk Tipping og NRK.

- Det er veldig moro å være nominert. Det er en nominasjon jeg tar imot på vegne av hele svømme-Norge, sier Løvberg.

I fjor fikk Sara Nordenstam prisen for «Årets gjennombrudd», og Alexander Dale Oen fikk «Utøvernes pris». I år er en annen svømmer nominert i kategorien «Årets gjennombrudd», Ingvild Snildal.

– Det sier noe om at svømming har markert seg med store prestasjoner i Norge, og utlandet, avslutter han.

Se alle nominasjonene her: Idrettsgalla 2010

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere