Lyden av Ekely

Sammen om sangen: Koret «Ekelyden» byr på norske og svenske viser, folkemusikk og klassisk. Her samlet til øvelse. FOTO: LENE MIDLING-JENSSEN

Sammen om sangen: Koret «Ekelyden» byr på norske og svenske viser, folkemusikk og klassisk. Her samlet til øvelse. FOTO: LENE MIDLING-JENSSEN

– Foreløpig har vi kun opptrådt én gang. Men på søndag synger vi på Munchplassen, sier primus motor Lene Midling-Jenssen.

Bjørn Petersen leder koret med entusiasme og energi.

Det er ingen tvil om at medlemmene i koret «Ekelyden» trives i hverandres selskap.

EKELY: Koret «Ekelyden» ble etablert i mars. Da hadde Lene Midling-Jenssen og flere andre i «kunstnerkolonien» på Ekely allerede snakket om å etablere et kor flere ganger.

– Bjørn Petersen, som nå er dirigent for koret, og jeg har barn i samme barnehage. Han spiller i filharmonien og er en veldig raus, flink og hyggelig mann. Tanken slo meg at det hadde vært så spennende hvis han kunne vært dirigent for koret. Han takket heldigvis ja, sier Midling-Jenssen.

– Glede andre

Det ble så lagt brev i alle postkassene i området og på første kormøte møtte 13 sanglystne opp. I dag har de blitt 19.

– Vi er ikke et kor med skyhøye ambisjoner om å spille inn plate, men vi ønsker å glede andre med sang og skape god stemning. Det er fremfor alt sosialt å synge i kor. Vi blir kjent med stemmen vår på en ny måte, deler musikk og lærer masse av Bjørn Petersen. Fem, seks stykker i koret er svært flinke til å synge og de inspirerer selvsagt oss andre, smiler Midling-Jenssen.

Så kommer en direkte forespørsel til Radiumhospitalets Legater ved Jan Vincents Johannessen.

– Mot at vi kommer og synger på Radiumhospitalet fire ganger i året, kunne vi få øve i «Villa Dobloug» annenhver tirsdag mellom klokken 19.30. og 21.30? spør Midling-Jenssen.

Per i dag er det kun fire menn som synger i koret, tre basser og en tenor.

– Vi trenger både flere tenorer og basser, men heldigvis har dirigenten Bjørn tenorstemme, så han er med ved behov, sier hun.

Høyde under taket

Korets medlemmer er i alderen 30 til 70. Med bærbart piano blir mulighetene mange.

– Vi har holdt korøvelser ute i Munchs eplehage og i hans atelier, men som regel øver vi hjemme hos to av oss. Selv om vi har atelier, blir det trangt etterhvert. Vi trenger et lokale med litt høyde under taket. Et rom vi kan fylle med sang og glede.

For øyeblikket forbereder «Ekelyden» julekonserter på både Munchplassen og Smestadhjemmet. I tillegg til en lukket konsert i Vigelandmausoleet. Det er noe samtlige sangere ser frem til.

– Det blir veldig spennende, det er det ingen tvil om, avslutter Midling-Jenssen.

«Ekelyden» på Munchplassen i Jarlsborgveien 12, søndag 28. klokken 18.00.

Lyst til å synge i «Ekelyden»? Ta kontakt med Lene Midling-Jenssen på: 90667196
.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag