RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyden av kloakk


Ultimafestivalen: Kirsten Leidland (t.v.) fra Holmlia og produksjonsleder for Ultimafestivalen, Eli Engstad Risa fra Nordstrand, fikk mandag kveld med seg Arne Nordheims "Dråpen" i Bekkelaget Renseanlegg.
Ultimafestivalen: Kirsten Leidland (t.v.) fra Holmlia og produksjonsleder for Ultimafestivalen, Eli Engstad Risa fra Nordstrand, fikk mandag kveld med seg Arne Nordheims "Dråpen" i Bekkelaget Renseanlegg.
Hvis du vil få med deg Arne Nordheims "Dråpen" i Bekkelaget renseanlegg i år, er det siste sjanse mandag.

Bekkelaget:"Dråpen" er en permanent lydinstallasjon i Bekkelaget renseanlegg. Et dataprogram omgjør lyder fra kloakken og maskinene i renseanlegget til musikk som spilles på mer enn 20 høyttalere montert inne i fire store haller i renseanlegget. Installasjonen er laget av komponist Arne Nordheim og ble innviet da Nye Bekkelaget Renseanlegg åpnet for syv år siden.

Bare fire visninger

Under vandringen rundt de fire bassengene med renset kloakk kommer det stadig nye lyder fra høyttalerne. Noen er skrekkfilmaktige, andre er som barnegråt, pipelyder fra fuglereir og det som høres ut som lydsporet til en propagandafilm fra det gamle Sovjet.

"Dråpen" har bare fire visninger i året, alle under Ultimafestivalen som har enerett på visning av installasjonen. En av dem som fikk med seg lydinstallasjonen på mandag var Eli Engstad Risa som er produksjonsleder for Ultimafestivalen og bor i Solveien på Nordstrand.

Dette er første gang jeg er her. Lyden er i stadig bevegelse og vil aldri være lik. Jeg synes installasjonen var veldig fin. Den kler anlegget veldig godt og lyden legger seg fint i rommet, forteller hun.

Siste sjans i år

I begynnelsen sto lydinstallasjonen på hele tiden, men nå har arbeiderne blitt lei og bruker den bare når det er omvisninger på anlegget.

Det sto mye på før til stor glede for noen og stor forargelse for andre. Det er særlig en lyd av barnegråt som er litt skummel, spesielt når man jobber her på natta og det er mørkt, sier Thomas Aubell som jobber på renseanlegget og er guide under Ultimafestivalen.

Hvis du vil få med deg årets siste visninger av "Dråpen" må du være rask, det er nemlig bare to visning igjen i år. Disse er mandag 8. oktober klokken 18 og 19. Det er gratis adgang, men for å få plass må du melde deg på. Det gjør du ved å sende e-post til: billetter@ultima.no.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere