RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benjamin Finger er klar for å ta deg med på en musikalsk reise med sin nye plate.
Benjamin Finger er klar for å ta deg med på en musikalsk reise med sin nye plate.

Lyder fra barndommen

Snart er Benjamin Finger klar med debutplata. Rett fra den innerste brokkoliskogen.

Grünerløkka: Hvis du på en tur rundt i bydelen plutselig støter på en mann liggende på bakken med øret mot et kumlokk, er det ingen grunn til å bli skremt. Antakelig er det bare Benjamin Finger på jakt etter nye lyder til neste plate.

Joda, det ser sikkert ganske bisart ut, innrømmer den plateaktuelle musikeren.

Personlig og melankolsk

Benjamin er i disse dager aktuell med plata "Woods of Broccoli" der han bruker nettopp lyder tatt opp fra sin vandring rundt om i byen. Også gamle opptak fra da han var barn har sneket seg med. Klart man kan bli melankolsk av sånt.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive plata, men de som har hørt den beskriver musikken som melankolsk, drømmende og eskapistisk, forteller Benjamin som sier at det for ham først og fremst er en personlig plate.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en soloplate med utgangspunkt i barndommen. Etterhvert som du flytter hjemmefra og har studert og jobba noen år, kommer ting tilbake til deg, forteller han.

Helt alene

Fra før av har han gitt ut plate med makker Rudi Simmons under bandnavnet Beneva vs. Clark Nova. Benjamin synes både det er skummelt og deilig å stå alene.

Jeg er vant med at jeg og Rudi passer på hverandre, men nå står alt på meg, sier han og innrømmer at det har blitt noen våkenetter innimellom.

Da hjelper det å drømme seg bort til yndlingsreisemålene Spania og Portugal og den eventyrlige brokkoliskogen.

Navnet på plata fikk jeg egentlig fra en venn som hadde laget et bilde av en miniatyrby av brokkolier. Jeg har dessuten reist ufattelig mange ganger med buss mellom Spania og Portugal. Der ligger brokkoliskogen min, sier Benjamin og ler.

Fredag forrige uke spilte han for fullt hus på Café Mir i anledning releasen. Når plata kommer ut om noen uker, er han klar for å ta med seg enda flere lyttere inn i skogen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere