*Nettavisen* Nyheter.

Lydløst byderby på Ullevaal

Supporterne vil være stille deler av kampen mellom Lyn og Vålerenga. Her fra forrige byderby i juni.

Det blir stille på tribunene på Ullevaal stadion det første kvarteret av kampen mellom Vålerenga og Lyn på mandag.

ULLEVAAL: Klanen og Bationen skal delta i den felles europeisk protestaksjon der supporterne vil aksjonere for blant annet sine rettigheter til å kunne stå under fotballkamper og lavere billettpriser. Dette betyr at supporterne vil være helt lydløse det første kvarteret av mandagens byoppgjør, uansett hva som skjer nede på banen.

- Vanskelig å sitte stille

Leder i Bastionen, Tjøstel Lindøe, tror det kan bli vanskelig å bli sittende stille hvis det skulle komme scoring.

- Det blir en kjempeutfordring. Et av kravene våre et jo at man skal få feire scoring i større grad enn man får lov nå. Men vi skal prøve å forholde oss så stille som mulig selv om det blir mål. Men i det dommeren blåser i gang kampen igjen blir det helt stille, sier Lindøe til Aftenposten.no.

Kontroversiell avgjørelse

Kampene er de to lags supporteres store høydepunkter hvert år og begge supporterlederne innrømmer at det blir ekstra spesielt å aksjonere i denne kampen. Men desto mer effektivt.

- Det er en kontroversiell avgjørelse og det er ikke noe vi ønsker å gjøre, særlig ikke mot Lyn for dem pleier vi å synge ut av Ullevaal Stadion. Men 15 minutters stillhet i dette oppgjøret tror jeg vil være særs effektivt og vise at vi ikke liker den utviklingen som vi ser komme, sier talsmann for Klanen Espen Knutsen, til Aftenposten.no.

Vil stå

Men både Klanen og Bastionen er enige om at det viktigste punktet for dem er det å få stå på fotballkamper. De får lov til dette i dag, men ingen av de to lederne liker utviklingen de ser komme.

- Sittende publikum som holder kjeft ødelegger underholdingen for alle. Vi er ubeskjedne nok til å si at vi står for halve underholdningen, mens spillerne står for resten. Å sitte på fotballkamp blir jo som å sitte på rockekonsert. Man sitter ikke og hører på Guns N Roses eller AC/DC, sier Knutsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag