*Nettavisen* Nyheter.

Lydopplevelse på Rustad skole

Hands Down gjorde stor suksess på Rustad skole.

Alt fra beatboxing til steving stod på menyen da sanggruppen Hands Down besøkte elevene ved Rustad skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevdeltakelse: Mari Eckhoff Tveito fikk elevene til å delta på sanglek.

Klikk på bildet for å forstørre.

Entusiasme: Det var stor vilje til å bidra med ord til sangleken blant elevene på Rustad skole. Alle foto: Ida Marie Sagadalen

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevarrangører: (F.v.) Sara Nesse, Åsmund Tollefsen og Vilde Aamot Dahl var med på å arrangere konserten med gruppen Hands Down.

Klikk på bildet for å forstørre.

Høneimitasjon: Trym Bjønnes' etterligning av høna i Mikkel Rev ble mottatt med lattersalver.

RUSTAD: Fire unge norske sangere ble plukket ut blant et stort antall søkere til å være med på turné med den verdenskjente sangeren Bobby McFerrin. Dette var et prosjekt gjennom Rikskonsertene og Sangløftet.

McFerrin er for mange kjent for låten "Don't worry, be happy" og har solgt over 20 millioner plater verden over. De fire sangerne har latt seg inspirer av McFerrin og dannet gruppen "Hands Down" som har turnert rundt på landets skoler. Torsdag tok de turen til Rustad skole.

Morsom entré

Elevene kom inn i samlingssalen og satte seg ned på matter på gulvet. Foran dem var det ingen instrumenter, bare høyttalere. Ingen visste hvor sangerne var. Plutselig kom underlige lyder fra høyttalerne. Elevene kikket rundt seg, hvor kunne sangerne være?

Frem fra gardinene spratt en av artistene, Trym Bjønnes, og de to kvinnelige sangerne i gruppen, Andrea Rydin Berge og Mari Eckhoff Tveito, kom snikende frem fra en krok. Til slutt dukket sistemann i gruppen, Hans Martin Austestad, frem fra sceneteppet med morsomme lyder. Barna lo og likte tydeligvis entreen.

Hands Down improviserer med ulike musikkformer, fra stev til beatboxing. For elevene var nok gruppens versjon av Michael Jacksons' "Billie Jean" et høydepunkt. Et annet var da gruppa rappet "Mikkel Rev" og trubadur Trym Bjønnes imiterte en høne. Noe som også fanget elevenes oppmerksomhet var at de fikk velge "tulleord" som Hands Down lagde sanger ut av.

Da forestillingen gikk mot slutten, hadde elevene tydeligvis ikke fått nok. Gruppa meddelte at dette var siste sang, og barna ropte høyt og tydelig ut "neeei!". Barn og voksne sang med på nesten alle sangene, og det var god stemning i salen. Etter konserten stimlet barna seg rundt sangerne og ville ha autografer.

– Vi har hatt masse om Bobby McFerrin i musikktimene, og disse har jo sunget med han! sier Vilde Aamot Dahl (7A) begeistret. Hun har vært elevarrangører sammen med Åsmund Tollefsen (7B) og Sara Nesse (7C).

– Men vi ble litt lei etter hvert, siden vi måtte se alle tre konsertene, innrømmer Åsmund.

Bedre enn matte

Selv foretrekker elevarrangørene hiphop og pop, så de likte Michael Jackson-innslaget best. De forteller at de ville likt enda flere skolekonserter.

– Dette er jo mye bedre enn å sitte med matte! sier Sara. Elevene likte musikken, men de sier at de ikke er så flinke til å synge selv.

– Det er jo gøy å synge, men vi har ingen flott sangstemme, ler jentene.

Konserten på Rustad skole var avskjedskonserten til Hands Down. Gruppens medlemmer skal nå bevege seg til andre prosjekter.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag