*Nettavisen* Nyheter.

Lykke Li på tronen

21 år gamle Lykke Li

At artistene på årets By:larm leverer, kan bekreftes av stikkprøver fra festivalen fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Audrey Horne

Klikk på bildet for å forstørre.

The Fernets

Klikk på bildet for å forstørre.

Lykke Li

Med over 190 konserter over tre dager, er det vanskelig å danne seg et inntrykk av de musikalske innslagene uten å utelate noe. Med fokus på hvilke band som har fått mer enn hederlig omtale i forkant, var det derfor å gå noen av hypene litt nærmere i sømmene som var målet for undertegnede på fredag.

SE BILDEGALLLERI HER

Turen gikk derfor først til Rockefeller. The Fernets har vært borte fra rampelyset en liten stund, men har gjort fullt comback under årets By:larm. Tromsø-bandet spilte på Rockefeller fredag og hadde publikum i sin hule hånd. Det samme gjaldt Audrey Horne som entret scenen like etterpå. Bandet har fått en god buzz i forkant av festivalen, og framsto som rutinerte med en sterk tilstedeværelse.

Svenske Lykke Li er artisten som har fått kritikerne til å diskutere hvem som er festivalens nest mest spennende nykommer. 21-åringen spilte for stinn brakke på Blå torsdag, og fylte Stratos til bristepunktet på fredag. Vekslende mellom var og melankolsk pikeromspop og hard og tøff soul spilte svensken låtene bedre enn de er på debutalbumet. Dersom man er en av dem som finner at ekstrem hyping kan gi en avsmak, bør man skylle ned med en bit av Lykke Li.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.