RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lykken er en kaffekopp


LEVER HER OG NÅ: Elin Furubotn besøker Kulturkirken Jacob lørdag.FOTO: NILS SKUMSVOLL
LEVER HER OG NÅ: Elin Furubotn besøker Kulturkirken Jacob lørdag.FOTO: NILS SKUMSVOLL
For Elin Furubotn ligger fullkommen lykke i den første koppen med kaffe om morgenen.

grünerløkka: Det er viktig at man lærer seg å sette pris på øyeblikkene. Små ting i hverdagen kan være morsomme og gi deg glede, bare du er åpen for dem. For meg er kaffekoppen om morgenen et slikt eksempel. Den er veldig viktig, sier Elin Furubotn, som gjester Kulturkirken Jacob lørdag.
Og det var nettopp de små øyeblikkene hun tenke på da hun skrev sangen «Det som e nå», som også ble tittelen på hennes tredje plate.
Poenget er at man går glipp av nuet hvia man bare skal tenke på det som kan komme til å skje: «Bare vent til jeg får større bil, eller større hus. Da blir jeg glad». Det er viktig å være tilstede i sitt eget liv, at man lever her og nå. Vi vet jo ikke mer enn det som er i nåtiden, sier Furubotn.
Men selv innrømmer hun at det er vanskelig å etterleve sitt eget motto iblant. Plateutgivelse 3. mars, øvelser og kommende konserter, gjør at også Furubotn må minne seg selv på å holde fast i nåtiden.
De siste ukene har jeg vært i intervjuer både på tv og i aviser. Jeg har snakket med den ene og den andre, i tillegg til å øve til konserten. Det er nesten så jeg blir satt på prøve på den teksten jeg selv har laget. For selv om jeg har blitt mer bevisst på det de siste årene, er det klart at jeg også glemmer meg bort iblant. Akkurat nå er jeg inne i en veldig spennende tid. Da må jeg være til stede, fortsetter hun.
Furubotn har drevet med musikk i alle år, men det er først de siste årene hun har kunnet leve av musikken. Gjennom hennes jobb i psykiatrien fikk hun viktig lærdom som hun har tatt med seg i arbeidet med noen av tekstene på plata.
Jeg har lært mye av livet ved å jobbe med mennesker. Folk tar ofte på seg skyld som de ikke skal ha, for eksempel for at far er full eller mor ikke er tilstede. Det er viktig at man lærer seg å gi slipp på den skylden, sier hun alvorlig.
Smilet er fort påplass igjen når hun snakker om konserten hun snart skal ha.
Jeg tror at mange som hører på musikken min kjenner seg igjen. Hvis teksten kan bety noe for et annet menneske, har jeg oppnådd det jeg vil.
Førstkommende lørdag kan du høre Elin Furubotn med fullt band i Kulturkirken Jacob. Litt framover må det være lov å tenke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere