*Nettavisen* Nyheter.

Lykken er iskald

Her er alle jentene i Badeklubben Bot og bedring. Fra venstre: An-Magritt Øye, Ingrid Belt (i grønn lue), Torunn Hammer (bak), Lise Clemetsen og Bente Cecilie Bergan.

1. nyttårsdag hoppet medlemmene av Badeklubben Bot og bedring i vannet for å markere et iskaldt jubileum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Varme:Parkdresser er varmt og praktisk! Spesielt når det er så kaldt som nå (-10 til -20), gjelder det å få på seg varme klær fort. Veldig fort! Det straffer seg å ikke ha logistikk på ullsokker og stillongs - og ikke minst vottene. Med kalde fingre er det vanskelig å kle på seg.Fra venstre: Ingrid Belt, Eigil Bugge og Bente C. Bergan

Klikk på bildet for å forstørre.

Råk: Badeklubben laget en passe stor råk noen meter ut fra stranda og sikret denne med sperretape slik at ingen uforvarende skulle havne uti på søndagstur. Hver fredag hadde det frosset litt igjen, men ikke verre enn at vi kunne holde isflakene unna med spade. Fra venstre: Pål Øye, Jørn Øye og Eigil Bugge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen alene: Torunn Hammer rakk ikke badet fredag kveld og var ikke snauere enn at hun badet dagen etter. Eigil Bugge holder henne med selskap, for ingen bader alene. Godt å være flere om noe skulle skje.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ull: Ullsokker i vannet hjelper faktisk godt på kalde tær. Her Bente Badeglad!

Klikk på bildet for å forstørre.

Øks og slegge: Litt tidligere i februar, før isen var alt for tykk. Vi klarte å lage et fint badehull med øks og slegge - her Eigil Bugge.

HVERVENBUKTA: – Vi startet 1. januar for to år siden, som et resultat av mye prat og lite handling om hvor tøft det ville være å rense kropp og sjel etter en lang natts nyttårsfeiring. Dette hadde vi pratet om et helt år og i 2008 hoppet vi i det iskalde vannet. Og så ga det mersmak! Så nå møtes vi hver fredag ettermiddag, klokka 17.30, uansett vær og vind. Vi har avansert fra et par raske svømmetak til å holde ut i 60 sekunder - i hvert fall noen av oss. Belønningen er den gode følelsen man får etterpå, hvor endorfinene setter inn og gir kroppen et skikkelig kick, forteller Bente Cesilie Bergan, en av de ni badeglade.

Sosial gjeng

– Vi er ni stykker som alle holder til i nærmiljøet; i Prinsdal, på Holmlia, Holtet og Ekeberg. Dette korte fredagstreffet er også meget sosialt. Vi rekker en rask prat, oppdatering på ukas innhold og ønsker hverandre god helg. Bildene som følger denne artikkelen ble tatt i februar i fjor, da la det seg endelig is i Hvervenbukta og vi laget en egen fin råk. Da ble det enda mer spektakulært å bade. Nå i januar er det ikke is på Hvervenbukta til tross for sprengkulden, forteller Bente Cesilie Bergan.

Klubben har en egen Facebook-side der de legger ut notater om ukas bad, badetemperaturer og værforhold.

Ønsker seg flere

Det er ikke lenge siden Nordstrands Blad skrev om en annen gruppe isbadere som ønsket seg flere medlemmer. Bot og bedring har samme ønske. Altså flere tøffinger, både menn og kvinner.

– Badeklubben Bot og bedring er en blandet gruppe, 5 damer og 4 menn, i alderen 40-50 år. Vi har forsøkt å lokke med oss tenåringsbarna våre, men de bare rister på hodet og synes vi er gærne. Og hadde ikke gjort det om de hadde fått betalt en gang. Men de er nok litt stolte også, avslutter Bente Cesilie Bergan.




Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag