*Nettavisen* Nyheter.

Lyn-kjendiser bak annonse

Slik så forsiden av dagens Aftenposten ut, med henvisning til en helsides annonse på side fem.

Lyn står ovenfor den kanskje vanskeligste økonomiske situasjon noensinne. Nå ber profilerte lynfans alle om å komme på kamp på søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lyn skriver her at de har ropt "ulv, ulv" før og oppfordret om at folk må støtte opp om laget tidligere, men nå er det siste gang sier de.

Klikk på bildet for å forstørre.

I annonsen skriver de blant annet, "Vi som er glade i Lyn klamrer oss fast i halmstrå om dagen. Hvis vi ikke kommer oss opp av den økonomiske og sportslige sumpen vi er i, kan toppfotballsatsingen til Lyn være historie for denne gangen. Det betyr at de av dere som stikker innom Ullevaal en gang i blant. når det er "morsomme kamper", ikke lenger kommer til å ha den muligheten. For hvis Lyn rykker ned, da er ikke Lyn lenger."

Klikk på bildet for å forstørre.

Daglig leder i Lyns reklamebyrå Kitchen er initiativtaker og regissør bak annonsen i dagens Aftenposten (Foto: Kitchen.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

Annonsen er laget i samarbeid med Lyn-kjendisen Finn Bjelke.

ULLEVÅL: I dagens Aftenposten er det rykket inn en helsides annonse som oppfordrer alle til å komme på kamp.

"Lyn trenger din hjelp nå, ikke som klapp på skuldre, eller vennlige ord over hagegjerdet, men deg. Du må komme på kamp! Du må ta med deg familien og venner på kampen mot Odd nå på søndag!", står det i annonsen.

Les hele annonseteksten her.

Gave til klubben

Bak annonsen står profilerte lynfans som blant annet Finn Bjelke, Tor Milde og sjef for Kitchen Reklamebyrå, Haakon Dahl. Sistnevnte skriver også en oppfordring på Lyns egne hjemmesider.

- Hva i all verden skal man si og skrive for å få voksne, intelligente Lyn-supportere til å støtte klubben de elsker når det gjelder som mest? Hva skal til for å få dere til å velge bort alt annet på en søndag klokken 18? Det er mot Odd på søndag at Lyn trenger deg og kameratene dine. Kanskje er det for sent å be om støtten etter sommerferien! Det er nå etter et horribelt år at vi må be deg om å tenke deg godt om før du gjør noe annet søndag førstkommende. For oss med Lyn-hjerte har dette året rett og slett vært uutholdelig. Lyn har manglet og mangler penger, mange penger, bøttevis med penger. Vi har i perioder vært mer i Oslo tinghus enn vi har vært på Ullevaal. Både pressen og ikke minst lisensnemnda i NFF er ute etter oss i et piska kjør, og på toppen av det hele spiller vi ganske så stusslig fotball for å si det mildt, skriver han på lyn.no

Betyr mye

Markedsdirektør i Lyn Keith Woods er svært glad for initiativet, og mener tiltaket viser at Lyn betyr mye for mange.

- I en vanskelig tid for klubben er slike initiativ svært kjærkomne for Lyn, og dette setter vi selvsagt stor pris på. Vi vet hvilken verdi en slik annonse representerer for klubben, og vi både håper og tror at vi ser effekt allerede på søndag.

- Dette er helt suverent, mener klubbens markedsdirektør

Nær konkurs

Torsdag ettermiddag sendte den hardt pressete klubben ut en pressemelding hvor de gjorde det klart at det blir lønnskutt på 10 prosent for alle ansatte og at det blir stopp i all betaling til kreditorene fra 18. juni 2009.

For å sikre driften må de sette inn flere tiltak, skriver klubbdirektør Erik Langerud videre.

Lønnskutt og frysing av gjeld er en ting. Langerud håper nå at et spillersalg i løpet av overgangsvinduet kan komme til å rette opp mye av elendigheten. Han bekrefter at de har kontakt med fire-fem agenter og at det er interesse for Lyns spillere.

- Det kan også bli snakk om ikke å forlenge kontrakter med innlånte spillere som Lucas Pratto og Jo Inge Berget. Og spillerne som står uten kontrakt etter sesongslutt, vil neppe få forlenget kontrakt, sier Langerud.

Klubben trenger 25 millioner kroner innen september, og jobber på spreng for å få inn dette.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.